Povratak fudbalu: Santi Kazorla prolazi kroz pakao? (FOTO)

Nekadašnji fubaler Viljareala i Malage nije odigrao meč u dresu Arsenala više od godinu dana. Teška povreda koja ga muči je, po mišljenjima lekara, mogla da mu nanese ogromnu štetu. Iako mu je rečeno da će biti srećan kada ponovo počne da hoda, on ne odustaje od ideje da nastavi karijeru!

U karijeri je 77 puta oblačio dres španske reprezentacije. Sa Španijom je na dva Evropska prvenstva bio najbolji. U Arsenalu je osvojio četiri trofeja a bio je i deo Viljareala kada su osvojili Intertoto kup. U dresu londonskog tima je odigrao 180 mečeva do sada i uvek kada je bio zdrav i fizički spreman, bio je važna karika.

Ko će biti osvajač Premijer lige?

Tokom godinu dana u kojima nije igrao fudbal Santi Kazorla je imao OSAM operacija. Stradala je tetiva, zbog infekcije pri jednom zahvatu je odstranjeno čak osam centimetara i situacija je bila kritična. Kako su mu doktori tada rekli, postojala je mogućnost da mu stopalo bude amputirano.

Naravno, Kazorla nije želeo ni da sluša o tome. Sledeća prognoza je bila malo bolja. ’’Bićeš srećan kad budeš mogao da hodaš’’. Ni na to nije pristao, počeo je da se bori i još uvek želi da igra fudbal.

Naslovna strana španskog lista ”Marca” za koji je Kazorla dao intervju!

Danas se sa osmehom na lice priseća tužnih dana. Veseo, na kakvog smo navikli da ga gledamo na terenu, priča o svojoj borbi za povratak na teren. Prvi znaci su odlični, Santi je trenutno u trenažnom procesu po specijalnom planu i polako počinje da se priprema za fudbal.

Na terenu ga nećemo gledati još nekoliko meseci, optimistične procene kažu da će tek u 2018. biti spreman da konkuriše za mesto u timu. Ako se oporavak nastavi ovim tempom, koji je za sada veoma dobar.

Doktori u Engleskoj nisu mogli da pronađu rešenje za njegove probleme. Zato je Kazorla trenutno u Španiji, gde sarađuje sa doktorom Mikelom Sančezom. Specijalista za ovakve povrede tvrdi da nikada u karijeri nije video ništa slično! Istovremeno su oštećeni kost, Ahilova tetiva i mišići.

Mančester siti je veliki favorit, kvota na Arsenal je OSAM!

Kazorla nedostaje na terenu, Arsenal će biti tu za njega kada bude poptuno spreman ali je pitanje da li ćemo malog mađioničara ponovo gledati. On svakako neće odustati od svojih snova!