POSLE BAMBERGA: Mnogo propusta i loših tačaka, ali protiv ovoga se ne može

Šta reći posle ovakvog poraza Crvene zvezde u Evroligi? Bamberg se vraća u Nemačku sa pobedom, koju možda i nije zaslužio.

Ključ pobede Nemaca bio je sam početak meča. U prvoj četvrtini Crvena zvezda je imala dosta napadačkih grešaka iz kojih je Bamberg uspevao da u kontrama dođe do lakih poena iz realizacije, što je ono što oni najviše vole.

Domaći tim je na startu preko izolacija na Milka Bjelicu pokušavao da dođe do poena, ali nijedan centar Crvene zvezde nije uspeo da svojom visinom ostvari prednost. Čak je 201 centimetra visoki Rubit napravio velike probleme na početku i bio pokretač ostvarivanja prednosti svog tima.

U napadu su crveno-beli još jednom delovali haotično. Džejms Feldin nije mogao ništa da pogodi, nije uspevao da iz uzastopnih blokova izađe bez čuvara, a Nikola Radičević je prerano zasrljao, pravio je bespotrebne lične greške i pored sedam poena nije doprineo večeras.

Tejlor Ročesti je počeo meč u grču i deluje da on vuče neku sitnu povredu, ali Amerikanac je u drugom poluvremenu sam vukao svoj tim. Osim Lesora koji je uspeo da iskoristi to što su na njega centri Bamberga manje obraćali pažnju i postigne 14 poena, niko mu se napadački nije pridružio.

Ročesti je bukvalno izmišljao poene, iz prodora i šutem za tri poena. Lesor je na -5 na kraju druge četvrtine ostavio svog igrača da mu sasvim sam zakuca iza leđa i to je bio jedan od bitnijih trenutaka meča.

U drugom poluvremenu Zvezda je defanzivno uspevala da odigra odlično, a najbolji u defanzivi bio je Nemanja Dangubić koji je konstantno bio uz svog igrača, a uz to je značajno doprinosio u skoku. Mogla je ova utakmica da se dobije, da je Arena bila punija, da je još jedan igrač pored Ročestija bio u šuterskoj formi, da na kraju nije usledila panika, da je Milko Bjelica ipak odlučio da šutira iz čistih pozicija, a ne da ide u nepotrebne prodore… Ali nije.

Valja spomenuti da je pitanje da li je bilo i realno dobiti meč u ovakvom ambijentu? Sudije su konstantno sudile i najmanji kontakt kao faul, tehnička Dangubiću je usledila posle nepostojećeg faula, a i dalje nije jasno zašto je suđen nesportski faul Laziću nad Rikijem Hikmanom.

Ispod koša je situacija bila još drastičnija, s obzirom da su skoro svi centri Zvezde ušli u problem sa ličnim greškama, konstantno su im suđeni faulovi u skoku, a čiste izbijene lopte su takođe bile dovoljne za lične greške.

No, sada se valja okrenuti narednom meču, a naredni meč je prava poslastica – Večiti derbi! Nadajmo se da ćemo videti dobru košarku, a neka pobedi bolji!