Kako je Popovič “zabranio” Oldridžu da ode iz Sparsa?

lamarkus oldridz-san antonio sparsi-trejd
Oldridž je pojačao Bruklin (FOTO: Ronald Martinez/Getty Images)

Greg Popovič otkrio je za američke medije kako se suočio sa situacijom u kojoj nikada ranije nije bio. Lamarkus Oldridž mu je poručio kako želi da ode iz San Antonija.

Oldridž je odigrao najgoru sezonu u svojoj karijeri pošto je prosečno beležiio 17.3 poena i 7.3 skokova, dok je iz igre šutirao 47.3 odsto.

“Rekao sam mu: ‘Vau, niko mi to nikada nije rekao’. Ovde sam više od 20 godina i niko mi nikada nije rekao: ‘Ne uživam ovde. Nemam samopouzdanja. Nisam siguran da me želiš ovde. Želim da me trejduju”, izjavio je Popovič, prenosi ESPN.

BOGDAN VS TEO: Šta smo sinoć videli u njihovom duelu? (VIDEO)

Iskusni 32-godišnji košarkaš prethodno je priznao kako je bio nezadovoljan tokom razgovora sa Popovičem pre starta sezone 2017/18: „Nekako sam otvorio srce i rekao mu kako se osećam“.

Međutim, fenomenalni stručnjak jasno mu je stavio do znanja da mu neće dozvoliti da ode iz Sparsa.

Šest odgovora koje će Evroliga večeras pružiti!

„Rekao sam mu: ’Voleo bih da te trejdujem. Dovedi mi talenat poput Kevina Durenta i lično ću te spakovati i odvesti do aerodroma. Ali pored toga, ja sam tvoj najbolji drugar jer ćeš ovde biti i sledeće godine i nećeš ići nigde. Za tvoje talente nećemo dobiti ono što bismo želeli. Hajde onda da rasčistimo ovo’. To smo i uradili“, objasnio je Popovič.

Već u oktobru, Oldridž je sa Sparsima dogovorio trogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara.

Taj ugovor se i te kako isplatio San Antoniju pošto bivši krilni košarkaš Portlanda u novoj sezoni prosečno beleži 22.6 poena i 8.7 skokova.