Ponedeljak je pravi dan za početak, Srbija protiv Stanojevićeve Rumunije

deajn-savić-reprezentacija
Dejan Savić okupio reprezentativce (FOTO: Ryan Pierse/Getty Images)

Posle dva dana tokom kojih su oni najnestrpljivi ljubitelji vaterpola gledali kako se u bazenu u Barseloni snalaze dame, Srbija, odnosno muška selekcija započinje svoj put ka odbrani titule šampiona Evrope koju je po treći put zaredom osvojila pre dve godine u Beogradu.

Priča o ciljevima u Španiji je praktično ponavljanje onog što za Delfine važi pre svakog velikog takmičenja. Ambicija je uvek ista, a to je osvajanje zlatne medalje. Iako Dejan Savić ističe da je mnogo toga podređeno Olimpijskim igrama u Tokiju za dve godine, to ne umanjuje status najvećeg favorita na takmičenju u Barseloni.

Srbija i u Barseloni po starom – Filipović najavio zlato

Grupa u kojoj se nalazi Srbija je već oznalena kao laka, što bi trebalo da znači da većih problema za direktina plasna u četvrtfinale ne bi trebalo da bude. Pored Delfina u grupi D se nalaze Rusija i Rumunija sa kojom Srbija igra prvu utakmicu u ponedeljak uveče.

Selektor protivnika je Dejan Stanojević koji taj posao obavlja već četiri godine. Stanojević se 2011. godine nalazio u stručnom štabu srpske selekcije na Svetskom prvenstvu u Šangaju. Glavni trener je bio Dejan Udovičić, a Srbija je na tom takmičenju osvojila srebrnu medalju.

Njabolji plasman Rumuna na kontinentalnim takmičenjima je četvrto mesto koje su poslednji put osvojili upravo u Beogradu (2006).

Srbija je otišla u Barselonu sa samo jednim debitantom

Dejan Savić na raspolaganju ima proverene i prekaljene snage sa samo jednim pravim debitantom, a to je Nemanja Vico. Prilku da prvi put zaigra na prvenstvima Evrope imaće Viktor Rašović koji je reprezentativac postao na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Sa koliko golova razlike će Srbija da savlada svog prvog protivnika?

Srbija i Rumunija se dobro poznaju, i ovo im je treći zvanični okršaj na šampiоnatima Evrope. Bazen su delili ukupno dvadeset i jedan put, a Delfini su pobedili u svim mečevima osim u onom u Malagi 2008. godine. Srbija je tada bila šampion, a Rumunija osvojila deveto mesto. Poslednji susret su imali ovog februara u okviru Svetske lige kada su delfini pobedili rezultatom 14:7.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime