Pokušaj osvete navijača Lacija: Ti nama upropastiš utakmicu, mi tebi posao

Lacio
ROME, ROMA - DECEMBER 11: The referee Piero Giacomelli show the red card to Ciro Immobile of SS Lazio during the Serie A match between SS Lazio and Torino FC at Stadio Olimpico on December 11, 2017 in Rome, Italy. (Photo by Marco Rosi/Getty Images)

Možda se osveta najbolje služi hladna, ali bes je nekada teško obuzdati. Zato su navijači Lacija odlučili da preskoče čekanje i pokušaju da glavnom sudiji meča protiv Torina zagorčaju život.

Naime, Bikovi su u ponedeljak veče savladali Rimljane 3:1, a veliku ulogu u meču imao je arbitar Pjero Đakomeli. Ovaj sudija je u susretu italijanske Serije A – barem prema mišljenju Laciovih ultrasa – prestrogo isključio napadača Lacija Ćira Imobilea nakon udarca nad Nikolasom Burdisom.

Rezultat je u tom trenutku bio 0:0 i igrala se završnica prvog poluvremena, ali ni to nije bilo sve. Đakomeli je propustio priliku da svira jedanaesterac za nebeskoplave kada je Jago Falke igrao rukom. Sve to je razbesnelo navijače Lacija, koji su prisustvovali ubedljivom porazu svog tima.

Imobile
ROME, ITALY – DECEMBER 11: Ciro Immobile (C) with his teammates reacts after receiving the red card by the referee Pero Giacomelli during the Serie A match between SS Lazio and Torino FC at Stadio Olimpico on December 11, 2017 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

 

Sportski direktor Lacija Igli Tare je posle meča izjavio da su događaji sa tog meča bili „i više od skandala“, dok je klupski portparol tvrdio da sudije uporno gledaju da na sve načine učine borbu Lacija za ulazak u Ligu šampiona nemogućom.

Međutim, to nije bio kraj zanimljivim dešavanjima. Među navijačima tima koji vodi Simone Inzagi pojavila se informacija da je sudija Đakomeli vlasnik lokala „Kafe Roseti“ u Trstu. Njegovo suđenje im je bio odličan povod da tom kafeu ostave gomilu loših recenzija na popularnom sajtu Trip Advajzor.

Od završetka susreta „Kafe Roseti“ je bio zatrpan ocenama „jedan“ uz očekivano duhovite i dvosmislene propratne komentare.

„Kako uništiti veče nekompetentnošću“ je bio jedan od komentara, jasno aludirajući na Đakomelijevo suđenje protiv Torina. Među njima su bili i komentari poput „bilo bi lepo veče da ga nije uništila osoba nesposobna da uradi svoj posao“ i „bežite što dalje od ovog kafea“.

Ipak, kada se pročulo da Đakomeli više zapravo i nije vlasnik ovog kafea, bilo je kasno. Brojne negativne ocene i komentari su već preplavili njihov nalog, a navijači Lacija su sebi pronašli izduvni ventil…