POJAČANJE ZA NOVAKA: Legendarni Hrvat novi član Đokovićevog tima!

ivanišević-đoković-anegdota
Đokovi i Ianiđević spremaju veliko iznenađenje (FOTO: Clive Brunskill/Getty Images)

Novak Đoković i njegov stručni štab dobili su pojačanje pošto je novi član tima najboljeg igrača sveta postao – Goran Ivanišević!

Ivanišević je na terenima Vimbldona primećen u društvu Novaka i njegovog trenera Marjana Vajde, a sad je sve potvrđeno.

– Neobično je sve to, malo nenadan poziv, došao je pre nekoliko dana. Malo sam se iznenadio, putovao sam za Švedsku, Nole je hteo da dođem i ranije, ali imao sam senior tur još ranije dogovoren.

Došao sam jutros na prvi trening – nažalost, izgleda da ću moći da budem tu samo prve nedelje jer opet imam obaveze. Pokušavam da ih odložim, mada je toliko toga…

Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, dosta se toga stavi sa strane – rekao je Ivanišević izveštačima u Londonu.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine nada se da će saradnja potrajati.

– Ovo je veliko priznanje za mene kao trenera, jer ne bira Novak bilo koga niti po tome jesi li mu drag ili ne. Ako možeš da pomogneš, izabere te i drago mi je što su odabrali mene i što je Marjan Vajda saglasan sa time.

Nije poznato da li je nekadašnji trener Marina Čilića, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića angažovan samo za predstojeći Vimbldon.

– Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, bio sam mnogo puta s njim na terenu, ali s druge strane, sad sam prvi put s njegove.

Malo smo porazgovarali o mom viđenju njegove igre, o tehničkim stvarima. Evo, sad ćemo se malo bolje upoznati, zbližiti, pa ćemo sesti i videti za dalje – poručio je Ivanišević.

Novak počinje odbranu titule na Vimbldonu protiv Filipa Kolšrajbera.

– Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kolšrajber je dobar protivnik za prvo kolo, treba ga poštovati, ali Novak je u odličnom stanju.

Vidim da je nekako ‘čist’, poraz u Parizu od Tima malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit. Ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu – zaključio je Ivanišević.

Meč prvog kola protiv Filipa Kolšrajbera iz Nemačke, Đoković će odigrati u ponedeljak, 1. jula.

BONUS VIDEO – MERIDIAN SPORT VIMBLDON SPECIJAL:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime