Pobednik meča Đoković – Monfis: Veći car i od Novaka! (FOTO)

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 18: Spectators watch the second round match between Novak Djokovic of Serbia and Gael Monfils of France on day four of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 18, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Novak Đoković uspeo je da savlada Gaela Monfisa u drugom kolu Australijan opena po nerealnim vremenskim uslovima s obzirom da je na terenu bilo čak 70 stepeni, ali pravu borbu sa ekstremnom vrućinom videli smo na tribinama Rod Lejver Arene.

Temperatura u Melburnu postala je nepodnošljiva sredinom drugog seta kada je u hladu bilo 39 stepeni, a to se posebno videlo na francuskom teniseru koji se u nekoliko navrata polivao vodom po glavi kako bi se osvežio pred nastavak paklenog duela.

“Osećao sam se kao da imam dodatnih 20 kilograma na leđima, sve me je nekako vuklo nadole, dotle da mi je bilo teško da prirodno stojim uspravno. Uslovi su bili na granici da nam ugroze zdravlje“, objasnio je Novak Đoković.

To nije ultra-maraton, to je Melburn i to je Đoković!

Iako su na mučenje po jakom suncu igrači nekako morali da se prilagode, nije bilo lako ni onima u publici koji su po svako cenu želeli da vide susret između 14. i 39. nosioca na turniru.

Međutim, jedan nepoznati posmatrač pronašao je način da se rashladi tako što je skinuo svoju košulju, uzeo čašu piva i potpuno nenamerno privukao pažnju i gledalaca i medija.

Pobednik meča Đoković – Monfis: Veći car i od Novaka! (FOTO)
MELBOURNE, AUSTRALIA – JANUARY 18: Spectators watch the second round match between Novak Djokovic of Serbia and Gael Monfils of France on day four of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 18, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Đoković se u narednoj rundi sastaje sa Špancem Albertom Ramosom-Vinjolasom, a taj meč zakazan je nedelju u jutarnjim časovima po srednjeevropskom vremenu, iako organizatori još uvek nisu odredili tačan termin.

Bez obzira, nema sumnje da će teniseri do kraja turnira za protivnika, osim onog preko mreže, imati i neverovatnu vrućinu, što će svakako velikim delom uticati i na kvalitet mečeva.