Plej-of sve manji bauk: Meloun škrtario na broju igrača, Denver nastavio seriju pobeda

Nikola Jokić
Jokić igrač meseca (FOTO: Maddie Meyer/Getty Images)

Nije bilo lako, ali je Denver zahvaljujući pre svega košarkašima iz drugog plana uspeo da slavi pobedu na gostovanju u Vašingtonu i da zabeleži petu uzastopnu pobedu.

Ta utakmica je dobar primer koliko je ,,dugačka” klupa niz koju gleda Majkl Meloun. Ne u smislu da je koristio veliki broj košarkaša, već da je učinak onih koji nisu u prvoj petorci bio ključna za trijumf. U duelu sa ne previše poena (108:113), čak petorica košarkaša Grumenova su postigli po petnaest poena  – Tori Kreg, Gari Heris, Džamal Marej, Nikola Jokić i Pol Milsap.

Meloun je u igru uvodio devetoricu košarkaša od kojih su samo Jokić i Milsap igrali više od trideset, a samo jedan manje od dvadeset minuta. No, i Barton je na parketu proveo dvadeset minuta bez deset sekundi. Činjenica da je Meloun ,,skratio” rotaciju dovoljno govori o tome da je shvatio da u određenim mečevima, zapravo više njih, ne može da ,,ugura” ceo tim u igru, iako mnogi to svojim kvalitetom zaslužuju. Uostalom, pokazali su to tokom sezone.

Čekanje je završeno – Denver je u plej-ofu!

Ovakva situacija i jeste jedna vrsta slatkih muka u koima se nalazi Denver, tačnije Meloun. Kreg, Moris i Bizli su pokazali da im je mesto u početnoj postavi, ali nju na žalost čine samo pet košarkaša. Osim Portera koji nije ni zaigrao od početka sezone zbog povrede, trenutno su svi košarkaš Grumenova zdravi. Ono što je najbolje, svi igraju na visokom nivou. Protiv Vašingtona je osam od devet igrača imalo dvocifren učinak, dok je Mejson Plamli manjak poena (4) nadoknadio skokovima (11).

Da li će Denver nadoknaditi manjak plej-of iskustva?

Ako uopšte ima nekih dilema, one su u vezi sa plej-of iskustvom koje Denver nema. No, to i jeste posao trenera, da iznađe način da se nepoznato ,,okruženje” prevaziđe. Za to će možda biti potrebno vreme, te bi svakako bilo prijatno iznenađenje ako bi Denver već u prvoj sezoni posle pauze, uspeo da prođe, možda ne prvu, ali drugu rundu da. Inače, sada jaka Oklahoma je bila u sličnoj situaciji 2009/10 kada je u prvoj rundi ispala sa sastavom u kome su igrali Kevin Durent, Rasel Vestbruk i Džejms Harden.

Denver je imao manje problema kada je imao više problema – slatke muke po Melounu

Denver ipak ima mnogo košarkaša koji mogu da ponesu tim u napadačkom smislu. U odbrani su među deset najboljih u NBA. Verovatno će zadržati prednost domaćeg terena na početku doigravanja, što znači meč više pred svojim navijačima u čemu su opet među par najboljih u ligi.

Plej-of će svakao biti težak, ali se čini da Denver ima materijala da se izbori i sa okolnostima koje im nisu previše poznate. Bar im košarkaško znanje i napredak ostvaren u ovoj sezoni, ne može niko osporiti.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime