Planovi Kingsa na tržištu – „trojka“ i iskusni plej za napad na plej-of

(Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Navijači Sakramento Kingsa posle više od 10 godina u januaru mogu bar da se nadaju plasmanu među najboljih osam ekipa na Zapadu. Sada je na čelnicima franšize da do 7. februara, kada je poslednji dan za trejdove, ekipu Dejva Jergera učine konkurentnijom u borbi za plej-of. Šta/Koga Vlade Divac ima na umu?

Igra Kingsa ove sezone oscilira, ali to ne menja činjenicu da posle 55 (23-22) mečeva imaju pozitivan skor, što se nije desilo u poslednjih 13 godina, kao i to da već sada imaju samo četiri trijumfa manje u odnosu na celu prethodnu sezonu.

Ofanziva Sakramenta može da se okarakteriše kao jedna od najmodernijih, ali i najefikasnijih u ligi. Međutim, odbrana je i dalje ogroman problem, pa je očigledno da će Kingsi morati da povuku potez ili dva na slobodnom tržištu kako bi povećali šanse za plasman u doigravanje.

Planovi Kingsa na tržištu – „trojka“ i iskusni plej za napad na plej-of

Franšiza iz Golden 1 centra ima prilično zanimljiv i perspektivan roster. Kingsi imaju čak devet ugovora na ruki skali, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica jedini veteran sa garantovanim ugovorom „iza“ tekuće sezone.

Takođe, Sakramento ima nekoliko igrača kojima ugovori ističu, kao i par mladih košarkaša koji se trenutno nalaze van rotacije, što upravi ostavlja sasvim dovoljno prostora za manevar na tržištu, pod uslovom da pronađu „materijal“ koji bi mogao odmah da unapredi ekipu.

Kako prenose američki mediji, uprava Sakramenta nema nameru da „preuzima“ dugoročne ugovore, osim ako to ne znači da će Kingsi momentalno profitirati.

KO ĆE BITI NOVI NBA ŠAMPION?

Visoku poziciju na listi njihovih prioriteta navodno zauzima igrač na poziciji krila, a Brajan Vindhorst sa ESPN navodi da bi to mogao da bude Harison Barns. Pored toga, Kingsi nameravaju da obezbede pomoć Dieronu Foksu u vidu iskusnog plejmejkera koji bi ulazio sa klupe.

Planovi Kingsa na tržištu – „trojka“ i iskusni plej za napad na plej-of
Harrison Barnes #40 of the Dallas Mavericks (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Kao instrumente za potencijalni trejd, Divac bi mogao da iskoristi Zeka Rendolfa, koji još nije debitovao ove sezone, Bena Meklmora, ali i Kostasa Kufosa, Imana Šamperta i Vilija Koli-Stajna. Ne računajući poslednjeg, Kingsi bi samo od igrača kojima ugovori ističu u potencijalni trejd mogli da „ulože“ 37 miliona dolara.

Kada se na to doda ukupno šest pikova druge runde na koje Sakramento ima pravo u naredne tri sezone, kao i prostor u budžetu od ukupno 11 miliona dolara, jasno je da bi do 7. februara u prestonici Kalifornije mogao da se dogodi interesantan trejd.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime