Piter Krauč: Mogao sam da ubijem Dirka Kajta!

Krauč je "osudio" Kajta pred finale u Atini (FOTO: Getty Images)

Fantastične rezultate Liverpula tih godina pratili su bizarni incidenti. Do velikih rezultata su stizali iz dobre atmosfere u svlačionici a neke od anegdota su dobro poznate! Sada je Piter Kruč ispričao novu.

Čudesna noć u Istanbulu je Liverpulu donela dugo očekivanu titulu, a dve godine kasnije su ponovo bili finalisti. Tada su u ekipi bili mnogi igrači koji su se zabavljali na terenu ali i van njega. Iako Krauč ne deluje tako, u jednoj avanturi je i on učestvovao.

Liverpul mora da počne da pobeđuje!

Slobodne dane pred finale u Atini Liverpul je iskoristio za odlazak u Portugal. Malo aklimatizacije na južniju klimu, treninzi i poslednji dogovori. Sve ono što se i inače radi u karantinu. Ali, da bi se malo zabavili, momci su otišli da provozaju nekoliko krugova na karting stazi.

’’Video sam da su ispred mene ljudi ali sam bio opušten. Imao sam dovoljno vremena da zakočim pre nego što stignem do njih. Onda sam shvatio da mi kočnice ne rade. Imao sam izbor, da skrenem ka (Ćabiju) Alonsu ili (Dirku) Kajtu. Počeo sam da razmišljam ko nam je potrebniji. Alonso je bio veoma važan igrač pa sam skrenuo ka Kajtu.’’

Ovako je glasila izjava Pitera Krauča, člana te generacije Liverpula a danas fudbalera Stouka. Rekorder Premijer lige po broju golova glavom nije imao dilemu. Možda je podsvest javila da će povreda Kajta napraviti mesta za njega u timu?

Stouk će imati težak zadatak protiv razigranog Vest Hema!

To se nije desilo, Kajt je nekako uspeo da izbegne udarac a Krauč je uništio karting. Sada je lako posmatrati tu situaciju sa osmehom, nekoliko dana pred finale Lige šampiona nije bilo. Ne smemo ni da zamislimo kako je tom prilikom bilo Rafaelu Benitezu.

Liverpul je poražen u finalu od Milana 2:1. Alonso i Kajt su odigrali ceo meč a Krauč je ušao u 78. minutu umesto Maskerana. Jedini gol za engleski tim je postigao upravo Kajt koji je na sreću izbegao saobraćajnu nesreću.