NOVI GRAD – ISTI CILJ: Od nule do vrha, pa opet od početka!

nikola vuković-zemun-pirot
Vuković je obasnio da ekipa ima isti cilj (FOTO: FIBA3x3)

Ta 2017. godina zauvek će ostati u sećanju svih ljubitelja basketa 3×3 sa ovih prostora. A, kako i ne bi kada je Srbija, pored Novog Sada koji je već tada dominirao, dobila još jednog svetskog šampiona?

Basketaši Zemuna, tačnije Nikola Vuković, Marko Dugošija, Bogdan Dragović i Lazar Rašić, krenuli su od nule i stigli do vrha svetskog basketa.

Sada je vreme za novi početak, a da li će rezultat biti isti – ostaje da vidimo. Ako ste negde pročitali da Zemun više nije Zemun nego Pirot i da igra u malo drugačijem sastavu – niste pogrešili. Evo o čemu se radi.

Turbulentna sezona, koja nam je donela samo par turnira, a sve zobg pandemije koronavirusa, ostavila je traga i na ekipi iz Zemuna.

Najpe je Marko Dugošija rešio da se okuša u inostranstvu, tačnije u Japanu, a na njegovo mesto stigao je Dragan Bjelica. Dobro poznato ime basketa 3×3 i nekadašnji član ekipe Olimpa.

Osim toga, ime ekipe je promenjeno, ali navike i ambicije su ostale iste. A, to podrazumeva naporne treninge, borbu do poslednjeg daha i napad na trofeje.

nikola vuković-lazar rašić-zemun-pirot
Nikola Vuković i Lazar Rašić su i dalje na okupu (FOTO: FIBA 3×3)

Prvi turnir za novu ekipu bio je već u Sremskoj Mitrovici, gde su stigli do finala i gde su poraženi od novosadskog Limana, ali ono što je ohrabrujuće jeste što smo imali priliku da vidimo veliku borbu i želju, kao i to da su se basketaši uželeli igre.

Kako i zašto je došlo do svih tih promena, objasnio nam je Nikola Vuković.

– Raskid saradnje sa Markom se dogodio na kraju prošle sezone, nakon samo jednog odigranog turnira, zbog teške situacije sa koronavirusom. Zbog manjka turnira, sponzora, a samim tim i prihoda – Marko je odlučio da se oproba u inostranstvu . Ovom prilikom mu želim sve najbolje, zaista mislim da svojim kvalitetom svakoj ekipi može biti od velike pomoći – rekao je Vuković na početku razgovora.

Jedno od glavnih pitanja jeste kako i zašto je došlo do promene imena ekipe, a Vuković se potrudio da to i objasni.

– Zbog teške situacije koja je, na nas koji se bavimo ovim sportom, jako uticala i zbog nedostatka turnira, malo sponzora i loše finansijske situacije, Lazar Rašić, koji već godinama igra za KK Pirot, je predložio da promenimo naziv. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je pozdravio tu ideju i dodao da će grad podržati našu inicijativu, a to je ujedno i izuzetna promocija za Pirot na globalnom nivou – priča Vuković.

Kao što smo rekli, ciljevi ostaju isti.

– Ali, promena imena ne menja ništa u našem odnosu prema igri i planovima. Samo smo dobili jak vetar u leđa, sa željom da pokažemo što bolju igru ove sezone, da odigramo što više turnira i kao ekipa koja se nalazi u top 12 na svetu, napadnemo svetski vrh, jer mislim da tu i pripadamo.

Pomoć će imati od više nego iskusnog i prekaljenog basketaša, Dragana Bjelice.

zemun 3x3
Zemun je sada postao Pirot (FOTO: FIBA 3×3)

– Prihvatio je naš predlog sa oduševljenjem, i zaista mislim da će svojim iskustvom i energijom biti od velike pomoći u novoj sezoni. Radi se o sjanom basketašu, dugo se poznajemo, čak smo i igrali jedni protiv drugih, tako da mu nije bilo potrebno mnogo vremena da se prilagodi – pojašnjava Vuković.

Nova sezona je tu, a ko će imati najviše šansi za novu titulu?

– Dosta toga se izdešavalo zbog koronavirusa, pa smo videli i mnogo promena u ekipama, tako da jedva čekam početak nove sezone. Ne bih nikome davao prevelike šanse na svetskoj sceni, sve su ekipa podjednake i zaista svako svakog može da pobedi. Isto tako, mislim da i u Srbiji ima mnogo dobrih igrača i timova, tako da svi imaju šanse – zaključio je Vuković ovaj razgovor.

SRBIN NA FAJNAL FORU Evroliga odlučila, na završnom turniru polovina sudija iz ABA lige!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Stefan Stojačić: Olimpijske igre su oduvek bile moj san! | SPORT FOKUS

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime