DAN TANA: Piksi je glavni igrač ove reprezentacije!

dan tana-piksi-izjava
Dan Tana hvali Piksija! (FOTO: Star Sport)

Utakmicu Srbije protiv Irske, na stadionu u Dablinu, pratio je i legendarni Dan Tana, koji je imao samo reči hvale za Dragana Stojkovića Piksija. 

Preuzmi Meridian sport aplikaciju i odmah dobijaš neverovatan i potpuno besplatan bonus od 2.500 RSD za klađenje!

Iako Srbija nije slavila protiv domaćina u poslednjem meču, bivši predsednik Crvene zvezde bio je impresioniran načinom na koji naša selekcija igra.

Sviđa mi se kako se radi u reprezentaciji, od kako je Piksi postao selektor. Primećujem i da su navijači veoma zadovoljni kako Srbija igra u poslednje vreme – izjavio je Tana.

Dan Tana izrazio je veliku impresiniranost likom i delom Dragana Stojkovića. Posebno je istakao njegov karakter, kao i mirnoću koju naš selektor poseduje u važnim trenucima.

– Poznajemo se dugi niz godina. Preko sto utakmica sam ogledao, na kojima je Piksijevo fudbalsko umeće dolazio do izražaja. Međutim, jedna druga stvar kod njega me je oduvek impresionirala. Važni igrači u reprezentaciji su imali neku svoju “grupicu”, dok je Piksi bio dobar sa svima. Njegov mir zaista imponuje. Nikada ne možete zaključiti kakav je “unutra”, jer je uvek dobro raspoložen i vedar – rekao je Dan Tana.

Pored Piksija, Tana je pohvalio odnos svih igrača prema reprezentativnom dresu, i apostrofirao Aleksandra Mitrovića.

– Primećujem da u ekipi nema “klika”, već svi guraju u istom pravcu. Želja za dokazivanjem je prisutna, što je prirodno i normalno. Primer Aleksandra Mitrovića, govori u prilog amtosferi u ekipi. Nakon udarca koji je dobio na meču sa Luksemburgom, Mitrović je dobio je dozvolu od Piksija da ostane u Beogradu, međutim Mitru to nije palo na pamet. Nije otišao da se provodi po splavovima, već je rekao “ja idem sa reprezentacijom”. Sve i da nije igrao, njegovo prisustvo uz reprezentaciju je nešto novo, i veoma pozitivno – dodao je Tana.

Tana se ponovo osvrnuo na Piksija, rekavši da on svojim primerom obavezuje i druge na takvo ponašanje.

Ništa lepše Srbiji nije moglo da se desi, od dolaska Piksija na mesto selektora. Gledam ga ovde u Dablinu, nosi istu uniformu kao ostatak ekipe. Deluje kao jedan od igrača koji treba da istrči na teren, i odigra utakmicu, što i nije daleko od istine. Piksi i jeste glavni “igrač” ove reprezentacije – zakljućio je Dan Tana.

I jeste u pravu Dan Tana. Srbija je preporođena od kako je Piksi došao na klupu. Igra uliva dosta samopouzdanja kako igračima, tako i gledaocima. Nadamo se da ćemo još bolji fudbal od Srbije, gledati u narednom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

ĐURIČIĆ I PAVLOVIĆ UGLAS: Tragičan autogol, ali idemo u Katar!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Od Turske smo bolji na papiru, ali… | Tijana Malešević | Meridian Sport Fokus Podkast S1EP20

 

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime