Pet mogućih zamena za Slavoljuba Muslina

Slavoljub Muslin po svemu sudeći neće nastaviti da bude selektor Srbije. “Sportski žurnal” navodi da je njegovo vreme na mestu selektora gotovo.

Navodi se da je ponedeljak poslednji dan Slavoljuba Muslina na mestu selektora i da će nekadašnjem treneru Crvene zvezde biti isplaćen, te da se traži njegova zamena. Ko su mogući naslednici?

Dragan Stojković Piksi

Iako Sportski Žurnal izveštava da nekada legendarni reprezentaitivac Jugoslavije nije više u kombinaciji za selektorsko mesto, on je prvo ime koje se pojavilo kao moguća Muslinova zamena.

On je posle perioda koji je u Crvenoj zvezdi proveo kao direktor otišao u Nagoju, sa kojom je 2010. godine bio prvak Japana i najbolji trener lige. Sada radi u kineskom Gvangdžou i 2016. proglašen je za naboljeg srpskog trenera u toj godini.

SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU – KOLIKO MOGU ORLOVI

Ipak nikada nije radio u Evropi, odavno nije povezan nikako sa srpskim fudbalom i pitanje je kako bi se u ovom trenutku snašao na mestu selektora. Tu se naravno postavlja i pitanje njegove motivacije. U Kini beleži odlične rezultate i verovatno mu je trenerska kluba nekog evropskog kluba privlačnija od trenutno problematične stolice u Fudbalskom savezu Srbije.

Pet mogućih zamena za Slavoljuba Muslina

Siniša Mihajlović

Čak je i njegovo ime spominjano. Bio je selektor, ali se taj period završio neslavno. Bilo je problema kako na terenu, tako i van njega. Svi znamo šta se dešavalo sa Ademom Ljajićem, koji je na kraju završio u Torinu gde ga upravo trenira Mihajlović.

Pre Muslina je pokušao da u reprezentaciji primeni formaciju sa trojicom štopera, ali mu nije uspelo. Možda je ovo pravi trenutak za njegov povratak?

Ipak posle neslavnog odlaska sa mesta selektora prošli put, teško je zamisliti da je Mihajlović spreman za novi pokušaj.

Vladimir Vajs

Nekadašnji selektor Slovačke je jedino strano ime koje se spominje kao mogući kandidat za naslednika Slavoljuba Muslina.

Njemu je sada istekao ugovor sa Gruzijom, a u ovim kvalifikacijama je upravo igrao protiv Muslina i dva puta izgubio. Sa Slovačkom je već igrao Svetsko prvenstvo, gde je prošao grupu, pobedio Italiju i onda bio poražen od Holandije 2:1.

SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU – KOLIKO MOGU ORLOVI

No, koliko ima smisla zaposliti stranca koji je u lakoj grupi završio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo bez ijedne pobede?

Ivan Jovanović

Nekadašnji vezista Loznice, Rada i Iraklisa se redovno pominje kao mogući povratnik u srpski fudbal. Celu svoju trenersku karijeru do 2013. godine proveo je na Kipru i u Grčkoj. Od 2013. do 2016. godine je u Emiratima trenirao Al Nasr.

Najsvetliji trenuci karijere su mu četiri titule sa Apoelom, kao i nastupi u Ligi šampiona sa ovim timom. U Apoelu je legenda kluba i smatraju ga za najboljeg trenera u istoriji, a za sedam sezona na Kipru šest puta je biran za trenera godine.

On deluje kao možda i najbolja opcija, no ostaje da se vidi da li će od ove saradnje biti nešto.

Aleksandar Stanojević

Poslednje ime koje se pominje je Aleksandar Stanojević. Bivši trener Partizana je jedno vreme radio u Kini, a iza njega je jako neuspešna epizoda u Grčkoj. Ne zna se tačno šta se sve dešavalo u PAOK-u, ali Stanojević je u Solun stigao sredinom juna, da bi već 11. avgusta dobio otkaz.

Pet mogućih zamena za Slavoljuba Muslina

On je dovoljno dugo radio u srpskom fudbalu i verovatno od svih navedenih kandidata najbolje poznaje situaciju kako u FSS-u, tako i u reprezetnaciji, Superligi… No, kao i sa Piksijem pitanje je koliko ima iskustva. Takođe koliko bi mogao da bude autoritet igračima koji igraju u najboljim evropskim ligama?

SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU – KOLIKO MOGU ORLOVI

Po svemu sudeći Slavoljub Muslin je završio svoju epizodu na čelu reprezentacije. A koga biste vi želeli da vidite kao njegovog naslednika?