Peruničić objavio širi spisak, Srbija značajno podmlađena ide na Svetsko prvenstvo!

Nenad Peruničić navodi da je meč sa Crnom Gorom veoma važan (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©)

Svetsko prvenstvo u rukometu će naredne godine zajedno organizovati Nemačka i Danska. Biće to 26. šampionat po redu, a na njemu će učestvovatiI naš nacionalni tim. Selektor Nenad Peruničić nastavio je sa započetim poslom i ponovo podmladio tim.

Na širem spisku igrača koji konkurišu za Svetsko prvenstvo uNemačkoj nema onih najiskusnijih. Sa novim snagama Srbija će pokušati za početakda prođe grupu. Mnogo je igrača iz domaćih klubova na ovom spisku i za njih bito bilo ogromno iskustvo.

KO ĆE BITI SVETSKI ŠAMPION?

Srbija će u grupnoj fazi Svetskog prvenstva biti smeštena u A grupu. Pored našeg nacionalnog tima biće tu I domaćin Nemačka, Francuska, Rusija, Brazil i zajednička reprezentacija dve Koreje. Tri najbolja tima prolaze u grupu koja se ukršta sa grupom B.

Peti i šesti tim iz grupe nastaviće takmičenje urazigravanju za konačan plasman. Za razliku od grupne faze, koju ćemo igrati u Berlinu, taj deo turnira bismo mogli da igramo u Kopenhagenu. Ukoliko naša selekcija bude četvrta, igraće za plasman od 13. do 16. mesta u Kelnu.

Od raspada bivše države do danas Srbija ima osvojene srebrnui bronzanu medalju sa Evropskih prvenstava. Pored toga, naš nacionalni tim jedva bude stizao do svetske bronze. Bivša Jugoslavija je bila dvostruki Olimpijski pobednik, uz jedno zlato sa Svetskog prvenstva.

Selektor Peruničić je seo na klupu nacionalnog tima pred kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo. U tim kvalifikacijama Srbiji ne ide sjajno jer je na začelju grupe sa jednim bodom nakon dva odigrana susreta.

KLADI SE NA SRBIJU!

Ipak, popularni Terminator, nekada jedan od najboljih svetskih rukometaša, nije odustao od svojih ideja. Svetsko prvenstva će Srbijaigrati sa veoma mladim sastavom, a ovi momci bi trebalo da budu oslonac unarednim godinama!

Golmani: Todor Jandrić (Metaloplastika), Svetislav Verkić(Vojvodina), Dejan Milosavljev (Vardar), Vladimir Cupara (Vive Kilce)

Leva krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Vanja Ilić (Logronjo), MilošGrozdanić (Vojvodina)

Levi bekovi: Miljan Pušica (Minden), Stevan Sretenović(Železničar), Draško Nenadić (Celje Pivovarna Laško), Nemanja Obradović (VislaPlock), Stefan Ilić (Falk), Ivan Mošić (Ademar Leon)

Srednji bekovi: Stefan Vujić (Steaua), Mladen Krsmančić(Anaitasuna), Lazar Kukić (Logronjo)

Desni bekovi: Nemanja Zelenović (Gopingen), Miloš Orbović(Politehnika), Jovica Nikolić (Vojvodina), Predrag Vejin (Železničar), MilanMilić (Metaloplastika)

Desna krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Darko Đukić(Meškov Brest), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Lejven)

Pivotmeni: Ivan Popović (Granoljers), Živan Pešić (AdemarLeon), Zoran Nikolić (Konstanca), Mijajlo Marsenić (Berlin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime