Peroti, mora to malo ozbiljnije! (VIDEO)

Roma je nastavila sa osvajanjem bodova u ovom sezoni i izjednačila se sa Juventusom na trećoj poziciji. Do pobede je sinoć Roma stigla u nadoknadi vremena, iako je šansi bilo i ranije. Početkom drugog dela igre Peroti je promašio sa bele tačke.

Kaljari ne može da se pohvali fantastičnom odbranom a ni dobrim rezultatima u poslednje vreme. Na Olimpiko u Rimu su stigli nakon tri meča bez pobede i nisu očekivali mnogo. Zatvorili su se i pokušali da ostanu neporaženi.

Tek nešto više od trećine vremena je lopta bila u njihovom posedu a nisu uputili nijedan šut u okvir gola Rome. Početkom drugog dela igre, tj. u 53. minutu, činilo se da je meč rešen. Sudiji se prvo činilo da Džeko simulira penal ali je VAR odlučio drugačije.

Sledećeg vikenda Roma gostuje Juventusu!

Diego Peroti je jedan od najboljih izvođača penala ne samo u Italiji već na celom kontinentu. On ima karakterističan pristup. Umesto trka ka lopti, beloj tački prilazi pola, korak, čekajući grešku golmana. U poslednjem trenutku podiže pogled i kao da tek tada bira gde će šutnuti.

Kada to uradi dobro i kada rezultat bude kakav želi, penal izgleda fantastično. Sa druge strane, kada se desi situacija kao sinoć, Peroti postane predmet podsmeha. Do sinoćnjeg šuta je imao 15 uspešno izvedenih najstrožih kazni i samo jedan promašaj. Ove sezone je bio neuspešan protiv Udinezea.

Da se po ’’Vučicu’’ sve završi dobro potrudio se Fazio u nadoknadi vremena. On je u 94. minutu iskoristio grešku kompletne odbrane Kaljarija i nakon prekida sa leve strane bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru. Dovoljno za 1:0 i za nova tri boda na kontu.

Ovom pobedom se Roma izjednačila sa Juventusom na trećoj poziciji i prišla ekipi Napolija na četiri boda zaostatka. Rimski i torinski tim imaju po meč manje pa bismo nakon tih odigranih mečeva mogli da imamo četiri prvoplasirana tima koje deli samo jedan bod. To bi nam garantovalo uzbuđenja.

Kaljari će dočekati Fiorentinu!

Iako je uspeo da se odbrani od penala Kaljari je poklekao u finišu pa je produžio svoj niz neuspeha. Oni neće moći da padnu niže nakon ovog kola, sa 17 osvojenih bodova će zauzimati 14. poziciju na tabeli.