Penal drama: Katar će, ipak, učestvovati na Azijskom kupu! (VIDEO)

Reprezentativci Katara mlađi od 19 godina su na najboljem mogućem primeru otkrili da život piše drame. Oni su za igranje na Azijskom kupu učešće obezbedili nakon neverovatne penal serije.

Reprezentativci Katara mlađi od 19 godina su na najboljem mogućem primeru otkrili da život piše drame. Oni su za igranje na Azijskom kupu učešće obezbedili nakon neverovatne penal serije. Katarci su bili bolji od Iračana.

U grupi C je trebalo da bude četiri tima. Afganistan nije učestvovao uopšte, pa su tri preostala tima igrali jednokružni sistem. Poslednjeplasirana ekipa u grupi je bio Liban, koji je oba svoja meča izgubio 2:0. U poslednjem kolu su snage odmerili Irak i Katar, na stadionu u Dohi pred tri hiljade gledalaca. Tih tri hiljade je videlo spektakl!

Kvota je 5 na Katar protiv Češke!

Pošto je meč završen nerešenim rezultatom, a gol razlika je već bila ista, jedini način da se dobije učesnik Azijskog kupa je bilo izvođenje penala. I tek je onda postalo interesantno!

Iračani su promašili svoj prvi udarac. Izvrsno je odbranio golman Katara, a naredna dva penala su bili golovi. Nakon tri udarca je bilo 1:1, a Katar je pogodio i u drugoj seriji, za prednost. Penali su izvođeni po starom sistemu, bez ukrštanja.

A ostali prijateljski mečevi? Svi su tu!

U trećoj seriji su uloge bile obrnute. Iračani su pogodili penal, igrač Katara je promašio i nakon tri šutnuta penala je ponovo bilo izjednačeno, 2:2! Četvrta serija je počela penalom Iraka, koji je promašen. Ponovo je fantastičan bio golman Katara!

Katar je pogodio, ponovo, i imao je prednost pred poslednju seriju. Tada je postalo veoma zabavno na terenu u Dohi.

Katarski golman je još jednom bio na visini zadatka, počelo je opšte slavlje na terenu ali je sve to prekinuo sudijski zvižduk! On je video prerani izlazak golmana sa gol linije, poništio penal i golmanu domaće ekipe pokazao drugi žuti karton! Šok. Neverica.

Irak je imao novu priliku da se vrati u meč. Golmanu je to teško palo i sa suzama u očima je rukavice predao kapitenu ekipe. Momku koji će izrasti u heroja! On je stao na liniju i odbranio penal. Kao da je to normalno, nogama, kao na malom fudbalu u parkiću iza zgrade!

I slavlje je konačno moglo da počne. Svi su utrčali u teren, malopre isključeni golman uopšte nije skrivao emocije tom prilikom. A narednog leta u Indoneziji će imati priliku da ponovo zablista i kapitenu se oduži za odbranjeni penal u poslednjoj seriji!