Peđa Radošević: Želim da boksujem za titulu prvaka svijeta treći put!

Gost Meridian rubrike Tipovanje sa poznatima bio je Peđa Radošević, jedan od najboljih crnogorskih boksera. Njega za nekoliko dana očekuje vrlo važan nastup u Nemačkoj, a sa nama je razgovarao o svojoj karijeri i počecima u boksu. Takođe, Peđa je sastavio i tiket čiji će eventualni dobitak otići u humanitarne svrhe.

Dugo smo čekali da se vratiš u ring i na zadovoljstvo svih nas, vratio si se na velika vrata savladavši turskog borca sa nemačkim pasošem Sabrija Gozmana. Kakav je osećaj? Da li si jedva čekao da se vratiš?

S obzirom da sam ima pauzu 17 meseci, jedva sam čekao da uđem u ring. Bez obzira što sam tih 17 meseci sebi podario da bih sanirao neke povrede, vratio sam se u ring maksimalno spreman i koncentrisan. Kao što znate, boks je mač sa dve oštrice, svaki početnik može da pobedi najvećeg favorita tako da je i svaki novi meč veliki izazov. Tako da se u svaki meč mora ući maksimalno spreman, mirne glave.

Očekuje te borba 2. decembra u blizini Hanovera. Pobeda može obezbediti šansu da te opet vidimo u ringu u borbi za titulu. Šta znaš o svom protivniku? Očekuješ li pobedu ili možda još neki nokaut?

Dobro sam trenirao i spreman sam. Jedva čekam da uđem u ring, a što se protivnika tiče imamo malo problema. Nekoliko protivnika je otkazalo i čeka se izbor između boksera iz Turske i Engleske, tako da se nadam da će se uskoro na žrebu odlučiti sa kim ću boksovati. Idem na pobedu, kao i svaki meč, ali to je boks. Tu se unapred nikad ne zna i u ring se mora ući sa dozom treme i respekta.

Posle toliko godina karijere i toliko uspeha, i dalje uspevaš da nađeš motivaciju da treniraš, boriš se i budeš sve bolji. Odakle sve to potiče i kako je krenula tvoja ljubav prema boksu?

Osamnaest godina se bavim boksom. Imam ambiciju da boksujem treći put za titulu prvaka sveta. Dva puta sam pokušao da se domognem tog pojasa, ali nisam uspeo jer nisam imao ni adekvatnog vremena za pripreme. Sada idem na treću sreću.

Meridian je na naš specijalni humanitarni račun uplatio 10 evra koje ti danas poklanja da odigraš parove iz Mundijal lige. Eventualni dobitak ide u humanitarne svrhe onome kome ti misliš da je najpotrebnije.

Peđin tiket:

Valensija – Saragosa tr 1:1 (kvota 11.27)

Malaga – Levante tr 2:0 (kvota 9.23)

Napoli – Juventus tr 1:1 (kvota 7.17)