Partizan je u zaletu, Limož može da padne!

Kosarka ABA League season 2017-2018 Partizan v Igokea from left Marko Cakarevic Novica Velickovic Djoko Salic Patrick Miller Mihajlo Andric celebrate Beograd, 21.10.2017 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan je otišao na gostovanje u Limož sa tri uzastopne pobede, dok domaćin ima tri poraza zaredom. Nema razloga da se ti nizovi ne nastave.

Do sada obe ekipe u Evrokupu imaju po jednu pobedu i dva poraza, a Limož je u jedinom meču u kome je uspeo da nametne brži ritam i košarku sa mnogo poena pobedio.

Dobili su Bilbao 98:91, dok su u utakmicama na mali broj poena poraženi od Lokomotive Kubanj i Albe. Ovo je svakako podatak koji ne raduje nikoga u Partizanu, pošto je jasno da Muta Nikolić neće probati da uspori ritam i tako dobije Francuze.

Limož je trenutno na sredini tabele u francuskom šampionatu, a kod njih su poeni mnogo bolje raspoređeni nego kod crno-belih. Čak četvorica igrača su dvocifeena u proseku u Evrokupu, ali za sada je ipak najbolji centar Mam Žaite, koji ima najbolji indeks korisnosti u ekipi, u proseku je sa 12.7 poena najefikasniji, najbolji je skakač sa 7.3 uhvaćenih lopti po meču i ima tačno dve blokade po utakmici.

Od njega preti najveća opasnost, a Partizan je ove sezone najtanji bio ispod koša. Miroslav Nikolić je najavio da će i u ovom meču neki mlađi igrači dobijati šansu, a sam sastav tima bi mogao da presudi u ovom meču.

Ako Samardo Semjuels zaigra na ovoj utakmici, Partizan bi mogao da neutrališe Žaitea ispod koša i tako dođe do ključne prednosti. Ako se odseče najvažnija kako defanzivna tako i ofanzivna opcija u timu Partizan je na korak od pobede.

Crno-beli su mnogo bolja šuterska ekipa od domaćina, u svim procentima šuta bolje stoje od Limoža. Kod šuta za tri je to najizraženije, gde imaju za 15 odsto bolju realizaciju, tako da se može očekivati da će Nikolić odlučiti da rizikuje. Verovatno će više štititi obruč i reket, a da će ostaviti prostor Limožu za šut sa distance.

Od mlađih igrača za očekivati je da opet Marko Pecarski dobije više minuta nego u ABA ligi, a videćemo koliko će večeras prostora u igri dobiti Marko Čakarević i Novica Veličković. Sigurno je da će igrati, ali je moguće da će na terenu provesti manje vremena nego obično.

Najveća prednost Partizana i ovde su Najdžel Vilijams-Gos i Patrik Miler. Nema u ekipi Limoža igrača koji bi mogao defanzivno da ih isprati, pogotovo ako i Samardo Semjuels dobije značajnu minutažu na ovom meču.

Pik igra nekog od plejeva Partizana sa novim centrom crno-belih sigurno bi napravila velike probleme u odbrani Limoža. Partizan ovde ima šansu, iako je po kvoti izuzetan autsajder. Treba verovati u crno-bele i njihov povratak u Beograd sa bodovima!