Panajotis Recos: Grk iz Johanesburga!

Već smo predstavili golmana i jednog štopera koji će u budućnosti zauzimati mesto u najboljim svetskim klubovima. Sada je redu drugi defanzivac u centralnom delu.

Već smo predstavili golmana i jednog štopera koji će u budućnosti zauzimati mesto u najboljim svetskim klubovima. Sada je redu drugi defanzivac u centralnom delu. U timu se već nalaze Lafont i Zagadu a sada je izbor pao na Panajotisa Recosa.

Roditelji su mu Grci ali je rođen u Južnoj Africi. Pomalo neobično, rodno mesto Panajotisa Recosa je Johanesburg, grad na samom jugu afričkog kontinenta. Iako ima pravo da nastupa i za tu državu, Recos je grčki reprezentativac.

Kladi se na pobedu Bajera protiv Lajpciga!

Rođen je 9. avgusta 1998. godine, visok je 186 centimetara a pored pozicije štopera može da igra kao zadnji vezni ili na poziciji beka. Za mladog igrača, posebno u ovom delu sveta, nije neuobičajeno da menja pozicije kada ulazi u prvi tim, a Recos je bio baš mlad kada je ušao među seniore.

Nakon samo jedne sezone u prvom timu Olimpijakosa, a igrao je i u tri različita takmičenja, Panajotis je napustio grčki klub. Tokom te sezone je zabeležio ukupno 34 nastupa. Igrao je u kupu, grčkoj Superligi i Ligi Evrope.

Čekaju te i ostali mečevi Bundeslige!

Ovog leta, pre nego što se iz Grčke preselio u Nemačku je zabeležio još šest nastupa, četiri u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još dva u domaćem prvenstvu. A onda je Bajer iz Leverkuzena rešio da plati 17.5 miliona evra! I da ukrade defanzivca. Ponude su slali još neki klubovi, Panajotisov ugovor je isticao njemu se nije ostajalo u Grčkoj.

Od kako je stigao u Leverkuzen propustio je samo dve ligaške utakmice, prvi zbog povrede a četvrtu je presedeo na klupi. U ostalim mečevima je igrao ili kao desni bek ili kao štoper, a Bajer je na tim susretima zabeležio samo jedan poraz. Bajer je trenutno u dobroj formi iako tako nije bilo na početku sezone pa su trenutno tek deveti na tabeli. Recos je sigurno uticao na to.

Da li će Nemci osvojiti Svetsko prvenstvo u Rusiji?

Stigao je da zabeleži i dva nastupa za najbolju reprezentaciju Grčke a već sa 18 godina je poneo kapitensku traku matičnog Olimpijakosa. Pred njim, barem sada tako deluje, jedna lepa karijera. Dugo godina nismo gledali nekog Grka koji igra fudbal na vrhunskom nivou. Zato smo u naš idealni tim mladih igrača uvrstili štopera Panajotisa Recosa, trenutno fudbalera Bajera iz Leverkuzena.