Pakleni ritam košarkaša: Zvezda će povremeno izlaziti iz aviona!

Da život profesionalnog sportiste uopšte nije lak, uverili smo se mnogo puta. Košarkaški timovi u Americi imaju svoje avione, što olakšava putovanje. Bogatiji evropski timovi lete čarterom, pa su u prednosti u odnosu na konkurenciji. Zvezda neće imati taj luksuz pa će narednih nekoliko dana biti redovni u avionima.

Crvena zvezda će sutra uveče odigrati meč protiv Valensije u okviru Evrolige a do tamo će putovati na teži način. Kako iz Beograda nema direktne linije, Zvezda se odlučila da putuje preko Amsterdama. Na špansku obalu će stići nakon dva višečasovna leta.

Valensija je apsolutni favorit!

Prvo je potrebno preći 1.414 kilometara što je udaljenost između glavnih gradova Srbije i Holandije. Izlazak iz aviona, kratak boravak na aerodromu, pa ponovo, slična dužina leta. Put od Amsterdama do Valensije je malo duži, skoro 1.500 kilometara. Nakon letova, crveno-beli će morati da se pripreme za meč, a vremena nema previše.

Kada se epizoda u Španiji završi, košarkaši će se seliti na istok Evrope. Pošto opet nema direktnog leta, ide se za Istanbul. To će biti i najduže putovanje u ovom nizu. Skoro 2.500 kilometara će Dušan Alimpijević i ekipa preći ’’u cugu’’. A onda još 800 kilometara do Podgorice.

Zapravo, Zvezda u Tursku putuje samo da bi promenila avion i destinaciju, krajnje odredište je Crna Gora. Tamo treba odigrati prvi meč drugog dela ABA lige, protiv Mornara, jednog od timova koji se bore za četvrto mesto. Razdaljina između Bara i Podgorice je 40 kilometara vazdušnom linijom, pa će im to biti pravo uživanje.

Nakon tog susreta, ponovo se leti u Tursku. Ovoga puta će tamo biti pravi izazov, borba protiv Fenerbahčea! To će biti 13. kolo Evrolige a u njemu će turski klub biti ogroman favorit. Naravno, oni bi to bili i da Zvezda nema ovakvu avanturu. Ona će samo dodatno zakomplikovati posao.

Zvezda je prvi favorit na Jadranu!

Meč u Istanbulu se igra u utorak. Devetnaestog decembra od 18:45 protiv šampiona Evrope, dva dana kasnije, u Beogradu, protiv Panatinaikosa. Naravno, Zvezda i nakon Istanbula mora da putuje. Da dođe na svoj teren, u Beograd. Tu će 21. decembra dočekati grčku ekipu.

Tokom sedam dana putovanja Zvezda će odigrati tri meča, u gostima sa Valensijom, Mornarom i Fenerbahčeom. Na kraju ciklusa će biti domaćin. Ukupno će preleteti gotovo 8.000 kilometara po Evropi, što bi bilo veoma naporno čak i kada ne bi morali da igraju utakmice između letova.