Mohamed Ikram je pakistanski snuker igrač koji je odličan u ovom sportu. I tu može biti kraj priče. Međutim, Ikram je 32-godišnji Pakistanac rođen bez obe ruke i koji svojim sportskim umećem inspiriše i pokazuje da sve može u životu ako dovoljno radite i želite.

Mohamed Ikram, kao desetogodišnjak posmartao je svoje vršnjake kako igraju snuker i priželjkivao da se okuša. Nije ga sprečio ni urođeni hendikep, već se okušao i pokazao da je odličan.

Naime, Ikram, brzim pokretom vrata, izbacuje loptu ustima i precizniji je nego pojedini štapom.

-Kada sam imao 10 ili 12 godina, voleo sam da idem u klub i osećao da bih mogao da igram, samo da imam ruke. Onda sam počeo da razmišljam o tome, zbog čega ne pokušam? I kada nikoga nije bilo u klubu, probao sam ustima (bradom) da igram i naučio sam-, priseća se Ikram.

Mohamedova priča podseća da ništa nije nemoguće i koliki su zapravo problemi sa kojima živimo svakodnevno.

-Ljudi nisu verovali da mogu da igram, stalno su pitali, kako držiš kuglu? I govorio sam im: dođite i igrajte sa mnom. Nisu verovali da mogu da igram ustima, tek kada počnemo da igramo. Sada sam postao poznat po tome što svi govore da igram snuker ustima-, zaključuio je Pakistanac.

Ikram je naposletku poželeo da svoje umeće pokaže svetu, pa je tražio pomoć pakistanske Vlade i premijera Imrana Kana, bivše kriket zvezde.

Legendarni Hendri se vraća snukeru

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DAMJAN SAVANOVIĆ vs IGOR NISTOR | MEGDAN FIGHTING 7 MMA 2020

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime