Ovakve golove golmani ne postižu često! (VIDEO)

Mnogi timovi koji su do skoro igrali Primeru sada su članovi drugoligaškog društva. To svakako povećava kvalitet ali i zainteresovanost za popularnu Segundu. U prilog tome ide i gol koji je Huan Karlos postigao u dresu Luga.

Kada je konkurencija toliko jaka i neki od poznatih klubova, poput Hihona, Saragose ili Almerije moraju da se zadovolje sredinom tabele. Sportingu iz Hihona je gol sinoć postigao Huan Karlos, golman protivničke ekipe.

Španska Segunda je jedno od najdužih takmičenja u Evropi. Sećamo se primera od prošle sezone, kada su samo nekoliko dana nakon završetka baraža u toj ligi već počele kvalifikacije u Evropi. Ove sezone je Lugo na pragu da učestvuje u plej-ofu.

Ekipa iz istoimenog grada sa severozapada Španije, tojest iz pokrajine Galicija dobro gura u prvenstvu. Zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli i oporavili su se od mini krize koja se ogledala u rezultatima. Sada su ponovo u borbi.

Pogledaj ponudu za Segundu!

Drugoplasirani Kadiz, a dve ekipe idu direktno u La Ligu, ima meč manje i tri boda više od Luga. Zato je pobeda protiv Sportinga iz Hihona bila neobično važna. A do nje su stigli na spektakularan način, iako su i pre trećeg gola imali tri boda ’’u džepu’’.

Nakon jednog prekida sa desne strane defanzivci Sportinga su rasklonili opasnost pred svojim golom. Činilo se da je lopta ispucana daleko. Na protivničkoj polovini ju se prihvatio golman Huan Karlos. Iskoristio je trenutak nepažnje, dobro odmerio i šutnuo.

Pitanje je da li je ovo jedan od najboljih golova svih vremena ili jedan od najlošijih centaršuteva ikada. O tome ože da se diskutuje, ali o lepoti gola ne može. Iako je možda bio slučajan, zaslužio je svaki aplauz. Karlos je sa preko 60 metara savladao svog kolegu.

Naravno, tu je i La Liga!

Precizan udarac nije očekivao niko na stadionu, osim Huana Karlosa i možda ovog navijača u plavoj majici koji igra na kraju snimka. Čini se da je njemu ovaj gol posebno značajan, bitniji neko dva koja su bila ranije.

Nekadašnji golman Rajo Valjekana, Erkulesa, Kordobe i Elćea je neočekivano postao svog tima. Rekli bismo da je to potpuno zasluženo jer ne možemo svaki dan da vidimo ovakav gol. Pogotovo ne viđamo često da ih postižu golmani.