Otpala i Doha – koliko je Đoković siguran za Melburn?

Novak Đoković
LONDON, ENGLAND - JUNE 27: Novak Djokovic of Serbia clutches his injured shoulder after he falls over making a return during his Gentlemen's Singles third round match against Gilles Simon of France on day five of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 27, 2014 in London, England. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Ono što je moglo da se nasluti nažalost se i obistinilo – posle egzbicije u Abu Dabiju, Novak Đoković će propustiti i ATP turnir u Dohi gde je trebalo da brani jednu od dve titule osvojene prošle godine.

Srpski teniser je kao razlog odustajanja naveo bolove u laktu koje je osetio u poslednjih par dana. Đoković je prethodno ostavio mogućnost da nastupi u Kataru, ali je problem sa povredom očigledno takve prirode da je želeo da isključi rizik.

Đoković se i dalje čeka: Da li je Doha prva stanica?

ATP Doha je prošle godine proglašena za najbolji turnir u kategoriji 250. Dvanaestostruki Grend Slem šampion je u finalu savladao Endija Marija i nagovestio sasvim drugačiju sezonu od one kakvu smo videli. Đoković je igrao u još samo dva finala pre nego što je na Vimbldonu objavio da će propustiti ostatak sezone.

U Rimu je izgubio od Aleksandera Zvereva, da bi u Istbornu pobedio Gaela Monfilsa. U tom trenutku je delovalo da će London biti tačka preokreta Novakove sezone. U četvrtfinalu Vimbldona je međutim, posle prvog seta izgubljenog u taj brejku i samo dva gema u drugom, morao da preda meč Čehu Tomašu Berdihu.

Novaka nema u Dohi, ali kvote su tu

Prema rečima samog tenisera, povreda lakta je poprimila ozbiljne razmere i zbog toga što je ranije ignorisao problem. Prekinuti meč sa Berdihom je bio Đokovićev poslednji izlazak na teren.

Trenutno dvanaesti teniser na ATP listi je u međuvremenu angažovao Radeka Stepaneka. Doskorašnji akivni teniser će za razliku od Andrea Agasija čija je uloga više savetodavna, imati uglavnom trenerske obaveze.

Federer sve veći favorit u Melburnu, ali kvota je i dalje odlična!

Turnir u Kataru počinje prvog dana 2018. godine, a Otvoreno prvenstvo Australije samo dve nedelje kasnije. Logično je postaviti pitanje da li će Đoković biti spreman da učestvuje na turniru koji mu je doneo polovinu njegovih Grend Slem trofeja. S obzirom na kratak vremenski rok, odgovor ćemo sigurno dobiti u narednih nekoliko dana.