Ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, izjavio je da sportska takmičenja posle pandemije koronavirusa ne mogu da budu ista.

Na dnevnom nivou razmenjujem isksustva sa kolegama u svetu. Kod svih njih postoji ogromna bojazan i nepoznanica kako će sve izgledati. Mnogi sportovi su otkazali održavanje takmičenja, iako donose ogroman profit. Otkazan je Vimbldon prvi put od Drugog svetskog rata, takođe i Formula 1 – rekao je Udovićić u emisiji Osvrt na TV B92.

Kako je naveo, sport u prvih godinu dana ne može da bude ni nalik onome kako je izgledao pre pandemije.

Minimum je dva meseca trenažnog procesa kako bismo u što manjoj meri imali povrede. Nijedan sportista nije navikao na ovoliku izolaciju. U svim segmentima, globalno, ekonomski… Ništa neće biti isto – rekao je Udovičić.

GATUZO OTKRIO Kako je Italijanu propao transfer u Boku?

On je zahvalio svim sportistima koji su pomagali u teškim trenucima u borbi protiv koronavirusa i pokazali solidarnost.

Kada je u pitanju rad ministarstva, Udovičić kaže da je fokus je na komunikaciji sa sportskim udruženjima i pojedincima.

Želja nam je da što bolje odradimo tu transformaciju tokom ovog perioda. Sve nas je zahvatila ista sudbina. Moderan sport se sa ovime nikada nije susretao. Sve je stalo, a kada nemate mogućnosti da trenirate svakog dana, onda dolazi do nus-pojava i povreda. Radimo sa sportistima i trenerima kako bi radili i u kućnim uslovima. Gledamo da iz svega izađemo sa što manjim konsekvencama – zaključio je Udovičić.

CIBONA NA IVICI Otkaze dobili nosioci igre, a ako grad ne pomogne…

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Zdravko Kuzmanović: Radomir Antić je bio veliki gospodin! Ako Zvezda pozove… Serija A je ludilo!

13 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime