SUDBINA NEPOZNATA Bez Berlinskog maratona u septembru

(FOTO: Getty/ Maja Hitij / Staff)

Berlinski maraton, trka na kojoj se već godinama obaraju svetski rekordi, neće biti održan u tradicionalnom terminu – septembru.

To je posledica mere koju je uvela Vlada Nemačke – da se zabrane sva javna okupljanja sa više od 5.000 ljudi, makar do 1. oktobra.

Organizatori najjačeg svetskog maratona nisu još saopštili da li je opcija odlaganje takmičenja, ili se radi o otkazivanju.

Podsetimo, londonski maraton odložen je za 4. oktobar.

Oktobarski termin za Berlin je malo verovatan, jer su tada temperature u glavnom gradu Nemačke već značajno niže.

Da li će organizatori pronaći rešenje, ostaje nam da vidimo u narednom periodu…

MERIDIAN TOP 5 – Dajemo predloge, vi izaberite najbolje!

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Rekord koji teško da će biti oboren | RONALDO JE KRALJ PREMIJER LIGE

67 KOMENTARA

 1. Mislim da ce ga samo odloziti do oktobra, sta je par stepena niza temperatura za ljude koji cekaju i spremaju se za maraton. Glupo je otkaati ovakav dogadjaj , ako vec postoji alternativa.

 2. E bar bez maratona se može. Bar to neće toliko da utiče na sportiste. Oni mogu da sačekaju, i ovako ih se nagomilamnjih 500 i trče 2 sata tako u gomili ko Japanski turisti kad dodju u Beograd.

 3. Mislim da je jos rano za spekulacije o otkazivanju maratona.
  Realno, tebi i meni je svejedno da li ce se odrzati, jer se nismo spremali da ga istrcimo,ali neki ljudi su ovome posvetili mnogo truda i napora, tako da ne verujem da su saglasni s tobom.

 4. Ako se pomeri za kasnije, npr.oktobar o kom se prica, tano je,temperature ce biti osetno nize nego u septembru, tako da treba uzeti u obzir i taj faktor prilikom odluke.
  Sa druge strane septembar se cini dosta nerealnim ako uzmemo u obzir to da je neizvesno kakva ce situacija tada biti.
  Nadam se da ce se pronaci neki kompromis

 5. Bice maraton, moze da se odlozi za neki drugi termin, a ja mislim da postoji mogucnost da bude odrzan i u septembru, mislim da ce do tada situacija da bude ok.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime