REČ TERZIĆA: Selektor otkrio zašto je napustio reprezentaciju Srbije!

zoran terzic-srbija-odbojka-selektor
Terzić otkrio zašto je napustio kormilo Srbije! FOTO: Starsport

Nakon tačno dve decenije došlo je vreme da Zoran Terzić napusti kormilo Srbije kojoj je podario toliko uspeha na svetskoj sceni.

Bilo bi sada iluzorno navoditi sve što je Terzić doneo srpskoj ženskoj odbojci koja od njegovog dolaska može da se pohvali da je bila evropski i svetski prvak. Na sve to su stizale i medalje sa Olimpijskih igara…

Ipak, kako svakoj priči dođe kraj, tako je i ovoj sa ženskom reprezentacijom i Terzićem morala da se okonča.

– Nekako smo svi bili svesni da će jednoga dana doći taj momenat da ću ja prestati da budem trener reprezentacije i ja i ljudi iz Saveza i igračice. Eto desilo se da na taj jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji, više nisam selektor – počeo je Terzić koji se zahvalio odbojkašicama na svim uspesima:

– Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period pre svega svim igračicama, a bilo ih je mnogo za sve ovo vreme, na ovoj našoj lepoj priči. Zatim mojim saradnicima, bez kojih sigurno ne bismo mogli da napravimo rezultate. Takođe, želeo bih da se zahvalim svim ljudima iz Saveza, koji su uvek stajali iza nas i bez čije podrške ništa ne bi bilo moguće.

Terzić je istakao da se umorio od reprezentacije i da smatra da je sada pravo vreme za povlačenje.

– Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka, ali u razgovor sa čelnim ljudima Saveza zbog neke moje dalje motivacije i neke nove energije, takav je dogovor bio, da jednostavno prestanem da radim ovaj posao, da imam odmor od reprezentacije neko vreme.

srbija-belgija-odbojka-evropsko prvenstvo-zoran terzic
Zoran Terzić je poželeo sreću Srbiji u budućnosti!
(FOTO: Starsport)

Za kraj, Terzić je poželeo sreću odbojkašicama u budućnosti.

– Ono što je definitivno je da ću uvek osećati ovu reprezentaciju kao svoju. Drugu državu nemam, a čelnicima Saveza ću šta god im bude trebalo, bilo savet, preporuka uvek biti na raspolaganju. Siguran sam da će Savez naći adekvatnog novog selektora, kao i što sam siguran da će ekipa nastaviti sa dobrim rezultatima, a možda ih i poboljšati. Jednostavno, to je skup devojaka, koje su navikle da pobeđuju, žele da igraju svim srcem za reprezentaciju i to generalno i jeste nešto što nas je vodilo ka uspesima. Sve najbolje želim i mom nasledniku, ekipi i Savezu. Uvek ću biti tu za svaku vrstu pomoći, sa srećom – rekao je Terzić.

Šuška se da bi Terzić, pored toga što je trener Fenerbahčea, mogao da sedne na kormilo Rusije od koje je više puta u prošlosti imao ponude.

Što se tiče našeg Saveza, zanimljivo je da je nedavno Igor Kolaković imenovan za novog trenera muške selekcije, a sada je na Zoranu Gajiću da pronađe novog selektora i ženske reprezentacije…

KRAJ JEDNE ERE: Zoran Terzić nije više selektor Srbije!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

10 KOMENTARA

  1. Samo je u svom obrazloženju izostavio da kaže da se umorio od reprezentacije Srbije. Možda grešim dušu ali će biti da je tako ako u narednim danima stigne definitivna potvrda da preuzima reprezentaciju Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime