Svetsko prvenstvo: Rusija je ispala, Brazil i SAD igraju sutra za prvo mesto u grupi!

(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Kada je turnir počinjao, mislili smo da je Rusija prvi favorit za osvajanje zlata. Sada, pre kraja trećeg faze, Rusija je ostala bez šansi za medalju. Oni će odigrati još jedan meč, boriće se za peto mesto. U polufinale će SAD i Brazil, nakon njihovog međusobnog meča.

Sinoć je priča bila potpuno drugačija. Delovalo je da su se Rusi probudili, da su tempirali formu i da tek počinju da igraju. Tako su izgledali u prva dva seta protiv Brazilaca, kada su razmontirali ekipu iz Južne Amerike.

Ipak, stvari su ubrzo krenule u kontra smeru. Brzo su uspeli da prokockaju prednost, izgubili su naredna tri seta veoma rutinski i sebe doveli u nezgodan položaj. Večeras su nastavili u istom ritmu, kao da su sve lađe potonule i pre meča sa SAD.

KLADI SE NA ODBOJKU!

Rusija je u sva tri seta uspevala da osvoji 20 i više poena ali nije bilo dovoljno. SAD su uvek stizali do 25 i tako su prvog favorita turnira sprečili da se bore za medalju. Sa dva poraza u trećoj fazi i samo jednim osvojenim bodom, Rusi neće stići do polufinala.

Sutra je na programu treći meč u grupi I i tamo će Brazil i SAD odlučiti ko će biti prvi u grupi. Oba tima imaju po jednu pobedu, ali su SAD trenutno na prvoj poziciji. Pobednik tog susreta će biti prvi u grupi i igraće protiv drugoplasiranog tima iz grupe J.

Što se tiče daljeg toka Svetskog prvenstva, već znamo kako će se grupe ukrštati. Srbija bi pobedom nad Poljskom stigla do prvog mesta u svojoj grupi. To znači da bi se za finale borila protiv poraženog tima u duelu Brazila i SAD.

POBEDA VODI NA PRVO MESTO!

Meč Poljska – Srbija na programu je večeras od 20:30, a nakon njega su ostala još dva susreta u trećoj fazi. Sada kada Rusija nije stigla do završnice turnira, među četiri najbolja tima, otvara se prostor da neka ekipa neočekivano stigne do medalje. Kako su naši momci igrali protiv Italije, imamo čemu da se nadamo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime