Stvari nisu onakve kakve je želeo Skaj ali oni imaju šampiona!

Frum je uvek među favortitima za osvajanje Tura (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Kada se danas pogleda na tabelu, reklo bi se da je Skaj imao prilično neuspešnu trku. U generalnom plasmanu timova oni zaostaju čak pola sata za ekipom Movistara. Iako tu razliku ne mogu da nadoknade, imaće ponovo osvajača Tur de Fransa.

Listu favorita za ovogodišnji Tur de Frans predvodio je Kris Frum, čovek koji je osvajao trku četiri puta u poslednjih pet sezona. Čak ni problemi sa istragom koja se vodi, o duplo većoj dozi leka za astmu nisu poremetili taj plasman.

OVO JE PRIČA O JEDNOM LEGENDARNOM BICIKLISTI!

Čak je i Skaj, ekipa za koju vozi, znala da on može da pobedi ovu trku. Već je pobeđivao i to rutinski. Zahvaljujući svojoj ekipi, koja je uvek bila snažna i podređena, lako je prelazio sva brda na putu do cilja. Osvojio je i Italiju i Španiju i postao tek sedmi u istoriji koji je objedinio te tri trke!

Ali je Tur de Frans 2018. godine nešto drugačiji. Sticajem okolnosti je u prvi plan ispao Gerant Tomas. Saborac, kolega, čovek od poverenja. Lik koji je trebalo da bude desna ruka i pomoćnik. Kada je osetio da može do cilja, prigrabio je šansu.

Tim je podržao to i videlo se da mu veruju tokom trke. Dumulan je ostao na skoro dva minuta zaostatka, Frum kao trećeplsirani a Slovenac Roglič na skoro tri i po minuta iza Tomasa. Gerant je sa obe ruke zgrabio šansu i korman svog bicikla. Najbrže je stigao u Pariz.

Pred njim je još samo formalnost, nekoliko krugova oko Jelisejskih polja. Iako to niko nije očekivao na početku trke, Gerant Tomas stiže do pobede na najvećoj trci na svetu! Žutu majicu je preuzeo nakon desete etape i do kraja je nije skidao.

VEĆ SMO PISALI O FRUMOVOJ ASTMI!

Zabeležio je ove godine i dve etapne pobede u Francuskoj. Bile su to etape 11 i 12, kada se učvrstio na čelu karavana. Do ove sezone je imao samo jednu etapnu pobedu na tri najveće trke. Osvajao je trku po Alpima ili Pariz-Nica ali to ne može da se poredi.

Nakon tri nedelje vožnje, nakon 21 etape i nakon 3.351. kilometra, Tomas će stići do titule! Ovakav rasplet dešavanja niko nije očekivao. Iznenađen je čak i Skaj, ekipa je želela da pokloni pobedu Frumu u ovoj teškoj situaciji za njega. Nisu bili u mogućnosti da mu je obezbede.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime