Strahinja Jovančević „preskočio“ državni rekord u Glazgovu!

(credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Srpski atletičar Strahinja Jovančević izveo je istorijski skok u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu pošto je u petoj seriji postavio novi lični i državni rekord (8.03), što mu je bilo dovoljno za bronzanu medalju.

Srpski reprezentativac je već u prvoj seriji skočio 7.79 i tako najavio da bi mogao do šampionskog postolja, ali zatim je u pretposlednjem skoku napravio veličanstven uspeh s obzirom da je nadmašio nacionalni rekord Daniela Jahića (8.02) star čak 20 godina.

Ovaj 26-godišnji atletičar, koji se tokom karijere takmičio i u drugim disciplinama, bio je sjajno raspoložen tokom cele serije, a napravio je samo jedan prestup, uz pet ispravnih skokova.

Strahinja Jovančević „preskočio“ državni rekord u Glazgovu!

Međutim, uprkos tome što je u kvalifikacijama zauzeo tek osmo mesto, a potom bio odličan i u glavnom žrebu, Jovančević je u petoj rundi poleteo do potpuno neočekivanog i nezabeleženog rezultata u srpskoj atletici.

Zlato je uzeo grčki internacionalac Miltiadis Tentoglu koji je zabeležio najbolji rezultat na svetu ove sezone pošto je skočio čak 8.38, dok je srebro pripalo Tobijasu Montleru Nilsonu. Šveđanin je u drugoj seriji skočio 8.17.

Pre EP u Škotskoj, najbolji skok  Strahinje Jovančevića u zatvorenom bio je 7.85, a na otvorenom 7.98. Pored toga, Jovančevićev lični rekord u troskoku je 14.52, a učestvovao je i u disciplini 4×100, što je pretrčao za 40.83.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime