Srbija rutinski arhivirala Kamerun, sledi identičan ispit sa Tunisom

Foto: FIVB

Čupanje u prvom, rutinski u drugom i na „ribanje“ kod Grbića u trećem. Tako je ukratko izgledao prvi trijumf odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Bariju. Kamerun je pao u drugom kolu bez izgubljenog seta – 3:0 (30:28, 25:16, 25:17). Važna pobeda nakon iscrpljujućeg meča protiv SAD.

S druge strane, trebalo bi imati na umu da je selektor Nikola Grbić mogao da uigrava pojedine igrače sa klupe za nastavak takmičenja pošto Uroš Kovačević, Marko Podraščanin i Nikola Rosić nisu ulazili u igru.

Od trenutka kada je Srećko Lisinac pogodio iz kontre, nakon čak sedam set lopti, Srbija je zaigrala mnogo ozbiljnije i bez mnogo oscilacija, izuzev one u trećem delu susreta kada je Grbić na tajm-autu morao oštrije da reaguje pošto ga je serija Kameruna od 5-0 pri rezultatu 19:10 „izbacila iz takta“, zabeležila siguran „drugi“ start na međunarodnom tuniru.

Najubedljivije pobede vaterpolista Srbije u prethodnoj deceniji

Duel sa Sjedinjenim Državama jeste bio naporan, ali s obzirom da smo u dvorani „Palaflori“ igrali pet setova sa reprezentacijom koja ozbiljno konkuriše za medalju, jasno je da smo u meč sa Kamerunom ušli kao veliki favoriti. Tu ulogu smo i opravdali.

Dražen Luburić je bio najefikasniji u prvom setu, kao i na utakmici sa ukupno 19 poena, Nemanja Petrić je dodao 12, Petar Krsmanović i Milan Katić su imali po osam, a Srećko Lisinac sedam poena.

Loš šut i pad koncentracije u ključnim momentima: Srbija poražena od Grčke na Kritu

Grbić je naglasio važnost dugačke klupe, pre svega kako bi pojedini rezervisti ušli u ritam u pravom trenutku. To je verovatno najveća dobit iz okršaja sa trećom najboljom afričkom selekcijom. Bilo je nervoze, grešaka i padova, ali test je uspešno položen, a sada ih očekuje sličan i sa Tunisom (subota, 17:00).

Ta dva, uključujući onaj u trećem kolu protiv Australije, srpski odbojkaši smatraju sigurnim bodovima, ali i nekom vrstom pripreme za teži ispit koji ih očekuje protiv Rusije. Tako bi bar trebalo da izgleda recept za dizanje forme pred drugu grupnu fazu u kojoj dolazi do ukrštanja sa po jednom reprezentacijom iz svake od ukupno četiri grupe.

Srbija rutinski arhivirala Kamerun, sledi identičan ispit sa Tunisom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime