Komšinice bez šansi, Srbija uhvatila zalet za završni turnir Lige nacija

0
Odbojkašice-Srbija
(FOTO: OSS)

Nakon slabog starta i učinka 0:4 na prvom turniru, Srbija je noćas u Brazilu bacila na pleća Hrvatsku 3:1 (25:16, 25:11, 23:25, 25:17) i uhvatila zalet za završni turnir Lige nacija.

Naša selekcija je po prvi put sa novim selektorom Gvidetijem uspela da veže dve pobede i nakon tri meča u kojima je odigrala pet setova sada nešto ranije privela meč kraju.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Nakon ove pobede Srbija ima učinak od tri pobede i pet poraza i uhvatili smo maltene poslednji zalet za turnir najboljih osam selekcija Lige nacija.

Ono što je dobra vest je činjenica da bismo na narednom vikendu Lige nacija trebali da igramo u najjačem sastavu sa Tijanom Bošković i Majom Ognjenović.

A tada se priča značajno menja. Pogotovo što će nam rivali biti selekcije Nemačke, Dominikanske Republike, Kine i Bugarske pa bi trebalo očekivati barem tri pobede, a što da ne i sve četiri.

Što se tiče meča sa Hrvatskom, Srbija je zaista od prvog do poslednjeg trenutka bila dominantna. Komšinice nisu imali ni promil šansi osim u trećem setu.

Došlo je tada do blagog opuštanja u našim redovima što su iskoristile Hrvatice, ali nedovoljno da bi pobeda ijednog trenutka došla u pitanje.

U našim redovima su briljirale Sara Lozo i Ana Bjelica sa 26, odnosno 21 poenom. Pratile su ih Bianka Buša sa 14 i Jovana Stevanović sa 10.

Kod Hrvatske su samo Lucija Mlinar sa 11 i kapiten Marija Šamadan sa 10 bile dvocifrene.

Bonus video:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime