Srbija grešila, ali nakon preokreta srušila Tunis za drugu pobedu na SP!

Novi selektor odbojkaša Sebije, Slobodan Kovač objavio spisak od 19 igrača za pripreme za Evropsko prvenstvo (FOTO: FIVB)

Baš kao i u utakmici sa Kamerunom, Srbija je na startu meča sa Tunisom igrala sa velikim oscilacijama, s tim što ovoga puta nije prošla nekažnjeno. Međutim, nakon izgubljenog seta, Plava četa je upalila motore i zabeležila drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj – 3:1 (20:25, 25:20, 25:21, 25:20).

Kako je Srbija protiv Tunisa računala sigurne bodove sudeći po kvalitetu protivnika, selektor Nikola Grbić odlučio je da pruži nešto veću ulogu rezervistima u prvom setu, pa su utakmicu počeli Milan Katić, Aleksandar Okolić i Petar Krsmanović.

Kao što je naglasio i posle trijumfa nad Kamerunom u drugom kolu, Grbić je želeo da nastavi sa uigravanjem pojedinih igrača sa klupe kako bi kompletna ekipa bila spremnija za ono što je očekuje u drugoj fazi turnira.

Savić pokušao i sa golmanom, Mađari posle drame u finalu SK!

Za razliku od duela sa Kameruncima, Srbija jednostavno nije mogla da pronađe ritam u prvom setu protiv druge najbolje afričke selekcije. Pre svega, glavni krivac za to bio je loš prijem koji nas je pratio tokom većeg dela meča, iako je bilo očigledno da je kvalitet na našoj strani.

Srbija Tunis Odbojka Svetsko prvenstvo FIVB 1
Foto: FIVB

Dražen Luburić je odigrao skoro celu utakmicu i ponovo je bio najefikasniji u srpskoj reprezentaciji sa 16 poena, uprkos tome što je i on imao nekoliko grešaka. Pratio ga je Uroš Kovačević sa dva poena manje, dok je Marko Ivović sa 11 poena bio najzaslužniji u trenucima kada je Srbija u četvrtom setu „prelamala“ utakmicu.

Ali Bongui je pravio najviše problema našim primačima, a ujedno je bio i najefikasniji igrač na meču sa čak 27 poena.

Srbija rutinski arhivirala Kamerun, sledi identičan ispit sa Tunisom

Nema sumnje da će Grbić imati šta da kaže svojim igračima uoči nastavka Svetskog prvenstva, iako je Srbija opravdala ulogu favorita u oba susreta nakon uzbudljivog okršaja sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:3).

Selektor će i u narednom kolu protiv Australije (nedelja, 20:30) imati dobru priliku da nastavi sa podizanjem forme određenih igrača sa klupe, ali potom sledi najveći ispit posle SAD s obzirom da se u četvrtoj rundi sastajemo sa Rusijom (utorak, 20:30).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime