Srbija bez ikakvih problema: Kenija poslužila kao lakši trening!

(Photo by Zhong Zhi/Getty Images)

Kenija je lakši protivnik od Dominikanske republike i to su svi u taboru Srbije znali i pre ovog meča. Takav je bio i rezultat. Afrička selekcija je poslužila kao trening, Srbija se sada priprema za Brazil. Taj meč je na programu sutra i odlučuje o prvom mestu u grupi.

Reprezentacija Srbije je susret započela u najjačem sastav i to je brzo počelo da daje rezultate. Kenija je igrala dok je imala snage ali to nije predugo trajalo. Rezultatska neizvesnost gotovo da nije ni postojala a Srbija je lagano meč privela kraju.

ISPRATI SVE ODBOJKAŠKE MEČEVE!

Iako su u ovaj susret ekipe ušle bodovno poravnate, razlika u kvalitetu se znala. Kenijke su bez izgubljenog seta dobile Kazahstan, a današnji susret nam pokazuje da će Srbija u tom meču moći u potpunosti da odmori nosioce igre.

Zapravo, glavne igračice nacionalnog tima odmarale su i danas. Ognjenović, Veljković, Bošković i ostatak tima je odigrao prvi set a u nastavku se pojavljivao samo u segmentima. I to je bilo više nego dovoljno da se afrička selekcija ubedljivo porazi.

Kako je vreme prolazilo, tako je Kenija bivala sve lošija. Umarale su se, a Srbija imala dugačku klupu željnu dokazivanja. Tako su igru preuzele Živković, Milenković, pa i Bjelica koja nije igrala prvi susret na prvenstvu. Posebno se istakla u bloku tokom trećeg seta.

MOMCI SE BORE ZA MEDALJU!

Previše grešaka nacionalnog tima Kenije nisu bili nešto što je Srbija želela. Umesto da ovaj meč bude glavna priprema za najbitniji meč prve faze, izgledao je kao trening. Pred praznim tribinama, u veoma opuštenoj atmosferi, za malo više od sat vremena, Srbija je stigla do lake pobede.

Tokom celog meča Kenija je osvojila samo 33 poena i to prilično neravnopravno raspoređena. Njih 16 su uzele u prvom setu, 9 u drugom a jedan manje u trećem setu, kada su i odigrale najslabije. Ono što je još važno istaći da je u tom trenutku na terenu bila druga postava našeg tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime