SIM U NIŠU I KURŠUMLIJI Karavan radosti i prijateljstva na jugu Srbije

6
sportske igre mladih
Uskoro će 8. sezona Sportskih igara mladih biti otvorena! (FOTO: Sporske igre mladih)

Nakon spektakularnog otvaranja Sportskih igara mladih prošlog vikenda u Priboju, na red su stigli Niš i Kuršumlija.

Karavan radosti i prijateljstva, Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, nastavio je da krstari Srbijom.

U gradu na Nišavi, mladi sportisti jedva su dočekali da pokažu koliko su se vredno spremali za ovogodišnju sezonu.

Ogranizatore Igara njihov talenat nije začudio. Zna se da je Niš oduvek bio rasadnik sjajnih sportista, među kojima su i fudbaleri Dragan Pantelić, Dragan Stojković Piksi, odbojkaš Ivan Miljković, košarkaš Stefan Jović i mnogi drugi. Svečano otvaranje Sportskih igara mladih u Nišu priređeno je na otvorenim terenima OŠ „Dušan Radović“. Tom prilikom je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, uručila plaketu za doprinos razvoju Igara Saši Šagriću, sekretaru Sekretarijarta za omladinu i sport Gradske uprave Niša.

Prisutnima se na otvaranju, između ostalih, obratio Božidar Stošić, direktor OŠ „Dušan Radović“.

– Izuzetno nam je drago što smo domaćini jedne ovakve manifestacije koja slavi mladost, sport i dobru energiju. Neizmerno smo radosni i zbog toga što će veliki broj dece, ne samo iz Niša, već i one koja su danas doputovala na Igre iz drugih gradova, koristiti blagodeti koje pružaju naši sportski tereni. Mi ćemo se i ovog puta potruditi da budemo dobri domaćini i da omogućimo da Igre proteknu u najboljem redu – rekao je Stošić.

Nis teniski turnir Foto A. Cvetkovic
Niš, teniski turnir Sportskih igara mladih (foto: A. Cvetković)

Kao što tradicija nalaže, Igre su mogle da počnu nakon polaganja zakletve prijateljstva i paljenja plamena prijateljstva.

Da sve bude u najboljem redu pobrinula se Sonja Orlović, koordinator Igara za Niš. Zakletvu je u ime sportista položio Petar Mitić, rukometaš iz kluba „Mladost 2012“. Baklju je uneo talentovani rukometaš Tomo Veljković, član pionirske reprezentacije Srbije i kluba „Mladost 2012“. Na velelepnom sportskom kompleksu u Nišu zablistalo je mnogo talenata, pa ćemo neke od njih ovog leta gledati i na Državnom finalu u Beogradu.

Igre su za vikend stigle i na jug Srbije, u Kuršumliji. Pravi letnji dan na Sportskom centru od samog jutra okupio mnoštvo dece željne takmičenja, igre i druženja.

Svečani ton ovom događaju dala je Jana Dragović, učenice Gimnazije Kuršumlija. Ona je na samom početku programa izvela himnu Republike Srbije.

– Deca i građani Kuršumlije su navikli na to da mi posebne emocije gajimo prema ovom gradu. Izuzetno se radujemo kad god imamo priliku da dođemo u sredinu gde su svi istinski zavoleli Igre. Nažalost, ove godine nas je pogodila tužna vest da sa nama više nije Dragan Petrović, predsednik Sportskog saveza Kuršumlija. Čovek koji je bio veliki prijatelj Igara i koji nažalost nije uspeo da pobedi kovid 19. Sigurna sam da ga negde na nebu anđeli čuvaju. Zamoliću vas da danas svi budete veseli i da na terenu svaki vaš potez bude ispunjen ljubavlju. Jer su današnje Igre u Kuršumliji posvećene upravo Draganu Petroviću – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Ona je potom plaketu za doprinos razvoju Igara uručila Dejanu Loviću, predsednika Skupštine opštine Kuršumlija.

Zakletvu prijateljstva u ime svih učesnika položio je Petar Spasojević, član KK Kuršumlija. Baklju su uneli Tamara Marinković, članica ženskog odbojkaškog kluba Kuršumlija. Sa njom su bili i članovi tima Atomskih mrava, inače prošlogodišnji finalisti regionalnog finala u Splitu. Glavni koordinator Igara za ovaj kraj, Nikola Milijanović bio je zadovoljan kako je sve proteklo.

Zaslužan za to sigurno je i Dranan Simić, direktor Sportskog centra Kuršumlija, čiji su tereni sijali na takmičenjima.

KAKAV PLAN LAMPARDA Kupuje vezistu i od njega pravi štopera

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vojvodina – Partizan 2:2 (4:2) | Pehar ide u Novi Sad ! Lalatović i igrači u transu!

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime