U Grčkoj sport stao, sportisti ogorčeni

vaterpolo-svetska liga-srbija
Srbija ne igra Svetsku ligu (FOTO: Clive Rose/Getty Images)

Korona virus se širi iz dana u dan, samim tim sve više utiče i na sport. Iz tog razloga, vlasti u Grčkoj su zabranile sve timske sportove osim košarke i fudbala.

Takođe, vlasti pomažu klubovima, pa je odlučeno da isplaćuju ekipama 30.000 evra za testiranja na nedeljnom nivou.

Zdravstvene i sportske vlasti su zabranile sportove koji se nalaze u crvenoj zoni, odnosno one sportove u kojima je najveći rizik od korona virusa. Zato su odložena i naredna dva kola vaterpolo prvenstva, a obzirom da ne rade ni sportski objekti, Vuljagmeni i Idrakos su zatražili ustupak vlasti, kako bi mogli da se pripremaju za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vaterpolo klubovi se zalažu za nastavak takmičenja, a Emanuel Milonakis je za sajt Olimpijakosa rekao:

– Hoćemo da igramo, mnogo od nas zajedno sa porodicama žive od njega. Ako stanemo biće katastrofa. Spremni smo da se pridržavamo protokola. Uz to prekid ne odgovara ni reprezentaciji. Ovakva odluka je pogubna i verujem da će se država postarati da ne zažalimo što smo izabrali da budemo sportisti-, naveo je grčki vaterpolo reprezentativac  Emanuel Milonakis, prenosi Žurnal.

Partizan konačno kompletan

OBAVEZNO POGLEDAJTE: CRVENA ZVEZDA vs GENT | Meridian PES Predictor #08 | @Beki

4 KOMENTARA

  1. Ne razumem zasto je sve stalo, samo kosarka i fudbal nije? Po cemu se oni razlikuju od ostalih sportova, sem po novcu? Ovo mi nema nikakve logike.. Ako je sve stalo, onda se to odnosi na svaki sport bez izuzetka..

  2. Sve je i svuda stalo,nije samo Grcka primer…Daj Boze da se ovoj nesreci pandemiji stane na put i da se zivot normalno nastavi….Samim tim i sport!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime