Seksistički ispad Nurmagomedova: Bori se u svojoj kući!

habib-povratak-trener
Habib se vraća?! (FOTO: Michael Reaves/Getty Images )

Svetski UFC šampion u lakoj kategoriji, Dagestanac Habib Nurmagomedov, našao se na udaru kritika zbog seksističkih komentara nakon što je u Saudijskoj Arabiji izjavio da bi sve žene koje žele da uđu u ring trebalo da ostanu kod kuće.

Nurmagovedov, koji je početkom oktobra ove godine odbranio UFC titulu šampiona sveta u lakoj kategoriji istorijskom pobedom nad Konorom Mekgregorom u Las Vegasu, govorio je u okviru interaktivne platforme „Misk Talk“ kada je iz publike dobio pitanje šta preporučuje ženama koje nameravaju da započnu borilačku karijeru.

„Bori se u svojoj kući“, odgovorio je Nurmagovedov, pa dodao: „I još jedan savet – „završi“ svog supruga, udari ga jako“.

MMA u ženskoj konkurenciji može da se pohvali velikim uspehom koji raste na osnovu popularnosti bivše UFC šampionke Ronde Rouzi.

Inače, sve se više priča susretu Nurmagomedova i bivšeg svetskog prvaka u boksu Flojda Mejvedera, a čak je i Habibov otac potvrdio da su u kontaktu sa legendarnim bokserom, kao i da bi meč mogao da se organizuje po boks pravilima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime