Da li je moguće? Prerušio se u ženu da bi učestvovao na turniru

3
Foto: Guliver image

Otvoreno prvenstvo za šahistkinje u Keniji obeležio je nezapamćen skandal. Naime, na turniru je učestvovao jedan muškarac koji se prerušio u ženu.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Prijavio se pod imenom Milisent Avuor i kako bi sakrio svoj pravi identitet prekrio je lice nikabom i stavio naočare na oči.

Organizatorima je “tajanstvena igračica” od samog starta bila sumnjiva zbog obuće i hoda, ali u prvi mah nisu ništa preduzeli.

“Bili smo oprezni jer smo meislili da se radi o veoma religioznoj muslimanki”, rekao je glavni arbitar turnira Entoni Kionga za “Chess.com”.

https://twitter.com/ChesscomLive/status/1645436483799490560

Kada je na turniru savladao nekadašnju šampionku države Gloriju Džumbu i najbolju igračicu Ugande Ampairu Šakiru, misteriozna “takmičarka” je postala još sumnjivija, pa su odlučili da je provere.

Odveli su ga u sobu i postavili mu nekoliko pitanja i tada su shvatili da je prevarant.

Njegov identitet još uvek nije objavljen, ali je utvrđeno da ga je novčana nagrada motivisala da se prijavi za turnir, jer je u teškoj finansijskoj situaciji. Inače, glavna nagrada na ovom turniru iznosila je oko 3.800 dolara.

Milan putuje na “Maradonu” sa golom prednosti protiv Napolija (VIDEO)

BONUS VIDEO:

3 KOMENTARA

  1. Dovitljivost i zelja da ucestvuje u turniru nisu dovoljni da se prikrije prevara….Mogao je do nagrade,kao dobar sahista doci bez prerusavanja na nekom muskom takmicenju!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime