STROGA KAZNA Rusija ne sme na Olimpijske igre i Mundijal, ali…

6
rusija-doping-zabrana-olimpijske igre
Zelenski traži zabranu za Rusiju! (FOTO: Guliver Images)

Loše vesti za ruske sportiste – Sud za sportsku arbitražu (CAS) doneo je odluku koja glasi da Rusija ne može da koristi svoja obeležja na naredne dve smotre na Olimpijskim igrama.

Međutim, tu nije kraj. Zabrana se odnosi na sve svetske šampionate, koji će se održati naredne dve godine. Jedino čemu Rusija može da se raduje jeste što nije uvažen predlog Svetske anti-doping agencije, koja je tražila da se kazna izrekne na čak četiri godine.

Osim toga, Rusija ne sme da istakne kandidaturu za domaćinstvo bilo kog velikog sportskog događaja dok se kazna ne ukine.

rusija-zabrana-doping-olimpijske igre
Rusija ne može da učestvuje na Olimpijskim igrama (FOTO: Guliver Images)

Kako ruski sportisti ipak mogu na Olimpijske igre?

Sportisti koje Rusija ima će ipak moći da se takmiče na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i na Svetskom prvenstvu u Kataru, ukoliko ne bude pozitivnih testova na narednim doping kontrolama.

Rusija je ipak na neki način dobila dozvolu da se njeni sportisti takmiče i da na svojoj opremi imaju ispisano“neutralni sportisti” ili “neutralni tim”.

Dakle, zastavu i himnu Rusije nećemo videti i čuti naredne dve godine. Ruski sportisti su se pre dve godine već takmičili pod neutralnom zasutavom, a tada je hokejaški tim osvojio zlatnu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama i to pod imenom – Olimpijski sportisti iz Rusije.

Pored toga, Rusija će morati da plati kaznu od 930.000 evra, a sve zajedno je najstroža kazna koju je Rusija dobila od početka afere.

GODINE SU SAMO BROJ! Paes želi na osme Olimpijske igre!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz | EP 23 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

 
 

6 KOMENTARA

  1. ne moze niko da me ubedi da dopinga ima samo medju Ruskim sportistima,sta je sa Amerikancima,kada bi njih ovako gonili kao Ruse,mislim da bi njihova prava kazna bila da se ne takmice bar sto godina,ali sve je to politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime