RUKOMETAŠICE SPREMNE ZA SP: Srbija ide u Španiju po medalju!

rukometašice srbije-island-kvalifikacije-najava-liscevic
Rukometašice Srbije spremne za Španiju!(FOTO: RSS)

Rukometašice reprezentacije Srbije na samo nedelju dana je od učešća na Svetskom prvenstvu u Španiji, a dobra atmosfera vlada u našem kampu!

“Orlice” završavaju pripreme u Staroj Pazovi i koriste maksimalno svaki trenutak da se spreme za veliko takmičenje.

Iskusnije rukometašice Srbije Jovana Stoiljković i Kristina Liščević oglasile su se pred SP.

– Na okupu smo već treći dan i treniramo naporno. Imamo dosta treninga i dosta stvari za odraditi, očekuje nas još naporniji rad do početka prvenstva. Devojke su uzbuđene i jedva čekaju da krene prvenstvo. Rad koji pružaju na treninzima je jako kvalitetan i veoma se zalažu. Sastav je dosta izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put sa nama u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo, da im olakšamo adaptaciju na novi sistem i na novu igru sa našim selektorom. Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema. Jeste da nemamo puno vremena za ove pripreme i za sav rad koji nas ovde očekuje. Malo je vremena za spremanje i uigravanje, pogotovo za nove devojke, ali iz dana u dan i ozbiljnost i uzbuđenje raste – izjavila je Stoiljkovićka.

Pre odlaska u Španiju naše devojke odigraće pripremne utakmice sa Severnom Makedonijom.

Svaka utakmica nam znači i svaka utakmica nam dobro dođe da to što radimo na treninzima potvrdimo i na utakmici. Sve što radimo na treninzima, moramo da proverimo i primenimo na utakmicama da bismo znali na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom i da bismo znali na čemu još moramo da radimo – dodala je Jovana.

Srbija se nalazi u grupi sa Poljskom, Kamerunom i Rusijom.

Sve reprezentacije su podigle kvalitet igre generalno u odnosu na pre par godina, tako da će sve tri utakmice biti teške i jake, ali očekujem da ćemo mi dati svoj maksimum. Dobro ćemo se pripremati za sve reprezentacije, tek treba da se posvetimo detaljnijoj analizi protivnika. Moraćemo da poradimo dobro na našoj taktici da bismo bili spremni za sve utakmice – zaključila je Stoiljkovićka.

Svoj osvrt na grupu dala je i Liščevićka.

Koliko mi je poznato, Ruskinje su malo oslabljene, ali naravno Rusi imaju izuzetan kvalitet mlađih igrača, dobru školu koja uvek iznedri nekog ko je fantastičan. Kada se detaljnije posvetimo analizi, imaćemo jasniju sliku svih protivničkih selekcija. Ono čemu se mi nadamo jeste da ćemo svakom protivniku, da li to bila Rusija, Poljska ili Kamerun, pokazati kvalitet i probati da našu formu tempiramo za dalje takmičenje. Sad je fokus na detaljima i da mlade devojke zaista uđu u sistem i da rastu uz taj sistem – izjavila je naša reprezentativka.

Šta očekujete od Srbije na predstojećem SP u Španiji?

ZVEZDA OSTALA BEZ TRENERA: Legenda napustila klupu crveno-belih!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: FMP Meridian – Promocija

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime