DRAMA U MAĐARSKOJ: Američka plivačica potonula, pa na kraju jedva preživela?! (FOTO)

anita alvarez-amerika-plivačica
Američka plivačica Anita Alvarez jedva izvukla živu glavu! FOTO: Guliver

Prava drama se odigrala tokom jučerašnjeg dana u Mađarskoj kada je američka plivačica Anita Alvarez na plivalištu “Marget Siget” jedva izvukla živu glavu!

Naime, nakon tačke u sinhronom plivanju, Alvarez se onesvestila i nije izlazila iz vode što najpre nije primetio niko osim njenog trenera – Andree Fuentes.

Ova hrabra žena je signalizirala spasiocima da nešto nije u redu kada je videla da talentovana plivačica ne izlazi iz bazena, ali nakon što nije bilo reakcije odlučila je da sam uskoči u vodu.

– Kad završite koreografiju prirodno je da se premoreni i prvo što želite je da se nadišete. Potreban vam je vazduh. Čim sam videla da je potonula na dno bazena bilo mi je jasno da to nije normalno. Signalizirala sam spasiocima da skoče u vodu, ali nisu reagovali. Niko nije, pa sam morala ja. Plivala sam najbrže što sam mogla. Verovatno najbrže u životu, moguće brže nego kad sam osvojila olimpijsku medalju i na kraju sam je dohvatila i izvukla – rekla je Fuentes.

Inače, radi se o Špankinji koja je višestruka osvajačica medalja u istom sportu gde je blistala na Evropskom i Svetskom prvenstvu kao i na Olimpijskim igrama.

Scene gde je Alvarezova na dnu bazena su zaista potresele čitavu planetu.

– Ne mogu da verujem. Kad sam stigla do Anite, nije disala. Pokušala sam da je probudim tako što sam je ošamarila i otvorila joj vilicu. Mislim da je najmanje dva minuta provela bez vazduha. Pluća su joj bila puna vode. Baš se uplašila.

Uz pomoć medicinske ekipe koja je odmah reagovala, američka plivačica je uspela da se povrati i na kraju je samo zahvaljujući reakciji Fuentesove izvukla živu glavu.

– Lekari su konstatovali normalan rad srca i uobičajen krvni pritisak, ali je problem što Anita nije disala. Najmanje dva minuta nije mogla da udahne, jer su joj pluća bila pune vode. Uspeli smo da je odvedemo na sigurno, povratila je vodu, zakašljala se i to je bio dobar znak – rekla je Fuentesova.

Ova drama je dobila srećan kraj, a vrlo lako je moglo da se desi i da plivačica SAD-a završi drugačije…

KOLAKOVIĆ PORAŽENO: Razlika u kvalitetu je vidljiva

OBAVEZNO POGLEDAJTE:ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime