Partizan prodaje celu ekipu!

1
KK Partizan esports
KK Partizan esports

Partizan esports doneo je tešku odluku i odlučio da celu CS:GO ekipu stavi na transfer listu.

Partizan esports, sekcija koja potiče od Košarkaškog kluba, pre skoro devet meseci oformila je CS:GO ekipu i nju dodala na postojeći League of Legends tim.

Uspeli su crno-beli da zabeleže neke sjajne rezultate za srpsko područje, te da dođu do 57. pozicije na prestižnoj HLTV svetskoj listi i na najnovijem poretku budu jedno mesto iza najbolje srpske ekipe iNation.

Nažalost, iz pre svega finansijskih razloga, crno-beli su odlučili da na neodređeno vreme “izađu” iz popularnog kanter-strajka.

“Odluka nije bila laka, ali svakako je uslovljena brojnim faktorima na koje ni mi sami ne možemo da utičemo. Svedoci smo veoma teške ekonomske situacije u esport svetu, gde se u poslednjem periodu ugasio veliki broj timova, te su se brojni ključni investitori i sponzori povukli. Svakako jedan od osnovnih problema jeste i činjenica da ovakav vid sporta još uvek nije priznat u našoj državi i regionu. Partizan kao i ostatak domaće esports industrije ne dobija pomoć od države, što znatno otežava opstanak, kao i bilo kakvo napredovanje. Nadamo se da će se ova situacija u budućnosti promeniti, te da će uslovi biti znatno bolji od postojećih. U ovakvoj situaciji Partizan je nemoguće privatizovati, zbog postojećeg zakona, te je klub zaključan u okviru sponzorstva sa drugim kompanijama i firmama. Što se dokazalo totalno nestabilno”, navedeno je u saopštenju Partizan esportsa.

PROČITAJTE JOŠ Šampion Srbije: U drugim zemljama esportiste dočekuju kao Olimpijce, ovde niko ne zove da čestita

Partizanov tim se u celosti nalazi na transfer listi, a njega je činila startna petorka: Luka “emi” Vuković, Luka “c0llins” Živanović, Kalin “KalubeR” Erenditsov, Viktor “Duplicate” Mitev i Marin “ROGA” Rogić.

https://twitter.com/esportspartizan/status/1645864499772117002

Članovi ekipe su na društvenim mrežama potvrdili ovu informaciju i istakli zahvalnost Partizanu na prethodnih skoro godinu dana, pa se može zaključiti da ovakvu odluku tim nije zamerio članovima menadžmenta, koji je takođe imao ličnu poruku za javnost.

“Želim da se zahvalim svakom članu naše CS divizije na napornom radu i želim im mnogo sreće u novim avanturama. Ovo je bila veoma teška, ali u ovom trenutku neizbežna odluka kako bismo preživeli. Problem je mnogo dublji nego što se čini na prvi pogled”, naveo je Jovan Mijailović, predsednik Partizan esportsa.

Potpredsednik organizacije Ben Fam imao je sličnu poruku, dodavši “da ovo nije kraj CS:GO projekta”, pa ostaje za videti da li će se Partizan esports odlučiti da potpiše neku uslovno rečeno “jeftiniju” ekipu u bliskoj budućnosti, ili će sačekati da se uslovi dodatno promene za povratak u najpopularniji esports u Srbiji.

Trenutno nije poznato da li će Partizanova League of Legends (LoL) ekipa doživeti istu sudbinu ili će nastaviti da neometano funkcioniše.

BONUS VIDEO

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime