Italijanski problem se zove Paola Egonu

4
paola egonu-italija
Paola Egonu je precrtana iz reprezentacije Italije (Photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Od svih reprezentacija na Evropskom prvenstvu, najviše su razočarale odbojkašice Italije. Branilac evropskog zlata je na kraju u Briselu završio kao četvrti.

I nije toliki problem što je Italija rezultatski podbacila već što nije računala na Paolu Egonu. Tačnije, jedna od najboljih korektorki sveta nije imala adekvatnu ulogu.

Za problem zvani Paola Egonu moramo malo da se vratimo u prošlost. Sve datira od Svetskog prvenstva prošle godine i poraza Italije u polufinalu od Brazila.

Tada je (a i pre toga, samo je u tom trenutku kap prelila čašu), Egonu bila na meti strašnih uvreda iz rodne zemlje. Od onih koje se tiču boje kože, preko seksualne opredeljenosti do načina i stila igre.

Nije to mogla da podnese 24-godišnja odbojkašica koja je čak najavila da razmatra da se povuče iz reprezentacije?!

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Registrujete se na ovom linku uz promo kod MSPORT, verifikujte svoj nalog i preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Dugo je vladala neizvesnost da li će se to i desiti. Na kraju je u dogovoru sa selektorom Davideom Macantijem ipak pristala da igra na ovom Evropskom prvenstvu. Mada se čini da je bolje da nije.

Egonu je samo protiv Bosne i Hercegovine i Turske imala ulogu i minutažu shodno kalibru. U svim ostalim utakmicama je uglavnom grejala klupu, a podsetimo, radi se o MVP-ju Evropskog prvenstva 2021. godine u Beogradu.

Tada je Paola vodila Italiju do zlatne medalje, da bi dve godine kasnije puklo i na realciji sa selektorom Macantijem sa kojim je, prema navodima italijanskih medija, imala žestoku svađu.

Na kraju je sve rezultiralo time da nova igračica Vero Volej Milana bude precrtana sa spiska od 12 igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Navodno reprezentaciji smetaju i politički stavovi Egonu što je veliki problem. Umesto nje će još veću šansu dobiti naturalizovana 20-godišnja Ruskinja Jekaterina Antropova.

A šta će biti sa Egonu? To samo u Italiji znaju…

Bonus video:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime