Pala Italija, Srbija je prva u grupi, danas saznajemo protivnika u polufinalu!

0
Foto: FIVB

Reprezentacija srbije uspela je nakon Japana da pobedi i Italiju i da prekine sve kalkulacije o prvom mestu u grupi. Bila je ovo rutinska pobeda, iako je naš nacionalni tim izgubio set. Srbija će danas saznati ime protivnika.

Raspoložena Tijana Bošković, a takvoj niko ne može da stane na put, odličan blok i vrlo dobar servis. Bili su to ključni elementi u ovom meču u kom još jedan polufinalista svetskog prvenstva nije mogao da uzme više od seta.

JOŠ SAMO NEKOLIKO MEČEVA NA SVETSKOM PRVENSTVU!

Dobra forma se vratila i sada se čini da je Srbija prebrodila krizu. Očekujemo nove pobede a prva prilika, šansa za ulazak u finale, biće u petak. Protivnik će biti Holandija ili Kina, poraženi iz meča koji se igra u 12:20!

Tok prvog seta

Za razliku od prethodnog meča, Srbija je utakmicu otvorila napadima kroz sredinu. Prošle su po jednom Stefana Veljković i Milena Rašić, pokazale da je Srbija napadački raznovrsan tim. Ipak, imala je Italija prednost od dva poena već na samom početku meča.

KO ĆE NA MEGDAN SRBIJI?

Igralo se u serijama na početku. Brankica Mihajlović je sa servisa donela pet poena Srbiji ali je Italija izjednačila dok je servirala Kirikela. Bilo je mirno sve do drugog dela seta kada je počeo da funkcioniše srpski blok!

Pre svih Stefana Veljković, a uvek tu negde blizu i Maja Ognjenović, zaustavljala je napade. Egonu je prošla premalo lopti koje su joj rutina i činilo se da bolje napada iz druge linije. Odličan servis, dobar prijem i veliki izbor napadačkih opcija bili su dovoljni da Srbija osvoji prvi set.

Tok drugog seta

I dalje je radio srpski blok, ali je radio i napad. Nakon jednog maratonskog poena, koji je pripao našim odbojkašicama posle mnogo borbe, Italija je zvala tajmaut. Nije uspela da prekine seriju, Srbija je nastavila da blokira sve što bilo u domenu mogućeg.

Prednost je do drugog tehničkog tajmauta samo rasla, pa je Srbija na novu pauzu otišla sa četiri poena prednosti. Prvo još jedan fantastičan blok Milene Rašić a zatim i majstorija Stefane Veljković kada levom rukom loptu samo spustila pored bloka, poremetili su Italiju.

IGRA SE ODBOJKA I U SRBIJI!

Na kraju seta ubedljivih 25:19 i prednost koja ne bi smela da bude ispuštena. Italija je u ovom setu odigrala slabije nego u prvom a Srbija stekla samopouzdanje. Maja Ognjenović je iskoristila dobru atmosferu u ekipi pa smo u jednom momentu imali pet napadački dobro raspoloženih igračica!

Tok trećeg seta

Delovalo je početkom seta da se Italija vratila u meč. Rano su stigle do prednosti, proradila je Egonu, počele su da napadaju sa više strana. Malo je popustila i Srbija, verovatno misleći da je na ovom susretu sve gotovo.

Presekao je to Zoran Terzić tajmautom a pri povratku na teren je Tijana Bošković pokazala snagu. Osvojila je naredna dva poena, treći je pripao Srbiji nakon greške Egonu i prednost je istopljena. U tim trenucima ni srpski blok nije bio sjajan, pa su Italijanke lako stizale do poena iz prvog napada.

POGLEDAJ CELU ODBOJKAŠKU PONUDU!

Kada je delovalo da je set izgubljen, Terzić je počeo sa izmenama. Videli smo na terenu Živković, Malešević, Bjelicu i razlika je počela da se topi. Ipak, nije bilo dovoljno, Italija je stigla do poena preko Egonu i osvojila je treći set.

Tok četvrtog seta

Vratila se Tijana Bošković! Bila je malo odsutna tokom trećeg perioda, nismo je upotrebili na najbolji način, ali je sačekala četvrti set. Najviše zahvaljujući njoj, ali i bloku koji je sporadično pojavljivao, Srbija je bila blizu. Kada smo prelomili i poveli, Italija je tražila pauzu a Srbija je promenila taktiku.

ŽENE U RUSIJI IGRAJU KUP!

Malo više igre kroz sredinu, da se rastereti korektor našeg tima i to je dalo rezultat. Ipak, meč je u ovoj fazi obeležila jedna kontroverzna odluka. Sudije su poen dodelile Italiji a čelendž je pokazao da lopta nije dotakla blok. Obrazloženje nakon toga je bilo da je loptom igrao neko u polju a ne blok.

Ta nepravda je naterala Srbiju da napravi seriju 5:1! Umesto dva poena prednosti koje je Italija imala na tehničkom tajmautu, Srbija je stigla do prednosti koja nam je govorila da će uskoro kraj meča. Bilo je tako, iskorišćena je druga meč lopta. Kako pravila nalažu, Tijana Bošković je završila posao!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime