Ove devojke sve mogu: Srbija je deklasirala Brazil!

(Photo by Zhong Zhi/Getty Images)

Mislili smo da će ovo biti derbi prve faze na Svetskom prvenstvu u odbojci! Mislili smo, ali nas je demantovala Tijana Bošković. Srbija je održala čas odbojke u Hamamucuu a prisutne su bile i odbojkašice Brazila.

Sada je sasvim jasno, Srbija je lider grupe D i to će ostati sve do kraja prve faze turnira. Preostali protivnici ne mogu ni na koji način da ugroze dominaciju našeg nacionalnog tima i sve je izvesnije da Srbija prenosi maksimalan broj bodova u drugu fazu!

Podsećanja radi, u drugu fazu se nose bodovi osvojeni protiv tri selekcije koje su takođe izborile prolaz. Odbojkašice su već savladale Dominikansku republiku. Nakon što je pao Brazil, ostao je samo još Portoriko, gledajući ekipe koje prolaze dalje.

KLADI SE NA SVETSKO PRVENSTVO!

Što se kvaliteta tiče, meč nije ispunio očekivanja. Srbija je počela nervozno, sa mnogo servis grešaka i bez previše raspoloženih napadačkih opcija. Igralo se u egalu a dominirala je Tijana Bošković sa čak 11 poena u prvom setu.

Kako je postepeno Maja Ognjenović razigravala ostale igračice tako je i igra postajala ubedljivija. Brankica Mihajlović, Stefana Veljković i Milena Rašić ispratile su nameru našeg tehničara i pružile podršku korektoru srpskog tima.

Iznenađenje selektora bila je Bojana Milenković, koja je tokom čitavog meča bila odlična na prijemu. Neočekivano je dobila minutažu veću nego u prva dva susreta a vratila je to na oba kraja teren. Možda i njen najbolji meč u nacionalnom timu, kada pogledamo koliko je puta prošla blok Brazila.

Srbija se danas potrudila malo više nego u prva dva kola, iako je ime protivnika naslućivalo da će borba biti teža. Samo su u prvom setu Brazilke uspele da osvoje više od dvadeset poena. Ovo je bez sumnje bio meč ispod njihovog renomea.

NAŠA REPREZENTACIJA ODMARA SUTRA, NEKI DRUGI TIMOVI IGRAJU!

Sutra je dan pauze za našu reprezentaciju. Protivnik u sredu biće najslabija ekipa u grupi, Kazahstan. Biće to prilika da Maja Ognjenović, ukoliko uopšte bude na terenu, razigra i neke devojke sa manje odigranih poena u dosadašnjem delu turnira. Kalkulacije za drugu fazu su već počele, ali ove devojke pobeđuju redom!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime