NIKAD VIĐENO: UFC šampion ostao bez pojasa zbog 200 grama viška!?

1
čarls oliverira-ufc
Nesvakidšanja situacija (FOTO: Guliver Images)

U UFC svetu je uvek zanimljivo, a često i pomalo skandalozno. Da li možete da zamislite situaciju daborac ostane bez pojasa zbog 200 grama viška?

Pa, desilo se i to. Aktuelni prvak Čarls Oliveira nije uspeo da iz dva pokušaja zadovolji potrebnu težinu, iako je bio ubeđen da je uradio sve što je potrebno da zadovolji vagu. Na merenijima je oba puta imao 200 grama preko dozvoljene težine.

Šta se desilo nakon toga? UFC je izdao saopštenje u kojem navodi da će Oliveiri status šampiona biti uskraćen u trenutku kada u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu uđe u oktgon. Ovo je prvi ovakav slučaj u istoriji UFC – šampion je praktično izgubio pojas dan pred borbu na merenju.

Dakle, ako Oliveira pobedi izazivača Džastina Gejdžija, pojas će i dalje ostati „upražnjen“ i laka divizija će privremeno biti bez šampiona. Međutim, ukoliko Džastin Gejdži, koji je imao potrebnu težinu, pobedi, on će postati novi prvak.

Oliveira je bio ubeđen da je uradio sve neophodno kako bi prošao vagu.

– Šampion i dalje ima ime i njegovo ime je Čarls Oliveira. U četvrtak uveče sam otišao u svoju sobu i na UFC vagi sam imao potrebnu težinu. U sobi nisam konzumirao ništa – ni hranu ni vodu. Kunem se bogom, kunem se svojom ćerkom, a ona je za mene nešto najvažnije u životu. Kada sam se probudio u petak imao sam preko 200 grama viška. Ne znam šta se dogodilo, ne mogu da razumem. Ništa nema smisla i drugi borci su o tome govorili – izjavio je Čarls Oliveira.

Komentari nekih drugih boraca takođe su podgrejali sumnju da nešto nije bilo u redu sa vagom, kao i da je ona možda pokazivala pola funte previše (oko 200 grama).

ANDERSON SILVA UDARA NA UFC: Ne poštuju borce, iskoriste ih pa ih šutnu, to se desilo mnogima!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Stefanović: Izlazak iz krize, ključ uspeha FMP-a, plej-of ABA lige | Sport Fokus Podcast EP46

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime