Odbojkaši i odbojkašice Srbije na različitim putevima do OI u Japanu

Foto: FIVB

Najnovija rang lista FIVB najavila je različite borbe muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije na njihovom putu ka Olimpijskim igrama u Japanu 2020. godine, a u Interkontinentalnim kvalifikacijama koje su na programu između 9. i 11. avgusta, iako će domaćin turnira biti poznati 31. januara.

Muška selekcija je zauzela četvrto mesto na nedavnom Svetskom prvenstvu u Torinu pošto je najpre u polufinalu izgubila od Brazila, a potom i od SAD u borbi za bronzanu medalju, a s obzirom da na tek objavljenoj listi zauzimaju 10. poziciju, što je napredak od jednog mesta, Orlovi će u Interkontinentalnim kvalifikacijama najverovatnije nastupati u grupi C sa Italijom, Australijom i Kamerunom.

U kvalifikacijama će učestvovati ukupno 24 najbolje reprezentacije sa FIVB liste, ne računajući Japan kao domaćina OI. Selekcije će biti podeljene u šest grupa, a samo one koje budu najbolje u svojoj grupi obezbediće plasman na Olimpijske igre.

Grupa A: Brazil, Egipat, Bugarska, Portoriko
Grupa B: SAD, Belgija, Holandija, Južna Koreja
Grupa C: Srbija, Italija, Kamerun, Australija
Grupa D: Poljska, Francuska, Slovenija, Tunis
Grupa E: Rusija, Iran, Kuba, Meksiko
Grupa F: Kanada, Argentina, Finska, Kina

S druge strane, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se u daleko lakšoj poziciji, što je i razumljivo uzimajući u obzir da su naše devojke nedavno postale svetske šampionke, pošto će u grupi A najverovatnije igrati protiv Tajlanda, Kube u Portorika.

KLADI SE NA ODBOJKU U MERIDIANU!

Interkontinentalne kvalifikacije u ženskoj konkurenciji održaće se između 2. i 4. avgusta. Srpkinje na najnovijoj listi zauzimaju lidersku poziciju nakon osvajanja evropskog i svetskog zlata, a od najsjajnijih odličja sa najznačajnijih turnira nedostaje ima samo ono sa Olimpijskih igara pošto su u Rio de Žaneiru osvojio srebro.

Grupa A: Srbija, Portoriko, Tajland, Kuba
Grupa B: Kina, Turska, Nemačka, Češka
Grupa C: SAD, Argentina, Bugarska, Kazahstan
Grupa D: Brazil, Dominikanska republika, Kamerun, Azerbejdžan
Grupa E: Rusija, Južna Koreja, Kanada, Meksiko
Grupa F: Holandija, Italija, Belgija, Kenija

Olimpijske igre u Japanu održaće se od od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine, a odbojkaši mečevi trebalo da se igraju u Ariake Areni sa kapacitetom od 15.000, a čija je izgradnja u toku.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime