OSS SMENIO SELEKTORA: Kovač ne vodi odbojkaše Srbije!

slobodan kovač-nezadovoljan-izjava
Kovač više nije seletor Srbije! (FOTO: Guliver images)

Slobodan Kovač više nije seletor odbojkaške reprezentacije Srbije, a tu vest potvrdio je i sam Savez.

– Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije je na svojoj redovnoj sednici donelo odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom muške seniorske reprezentacije, gospodinom Slobodanom Kovačem – navodi se u saopštenju OSS i dodaje:

– Predsedništvo je izrazilo zahvalnost g. Kovaču za dosadašnji rad i rezultate i želi mu uspeh u daljoj trenerskoj karijeri – saoštili su iz Saveza.

Slobodan Kovač je nasledio Nikolu Grbića na mestu prvog trenera muške seniorske reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine.

U svom debiju na mestu šefa stručnog štaba najboljih srpskih odbojkaša, Kovač je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu.

Nakon toga usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020. godine, na turniru koji je održan u Berlinu. Zbog pandemije koronavirusa, to je bilo jedino takmičenje za našu najbolju selekciju u 2020.

Ove godine, naša reprezentacija je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija zauzeto je šesto mesto, dok je Evropsko prvenstvo naš tim završio kao četvrti.

Takođe, na sednici je doneta odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima naših mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO: Odbojkaši Srbije sa domaćinom!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Marko Dugošija: Hteo sam da odustanem, a onda sam postao svetski prvak! | Sport Fokus Meridian EP27

 
 

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime