Nik Njuel – jednoruki MMA borac (VIDEO)

LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 07: Mixed martial artist Nick Newell arrives at the sixth annual Fighters Only World Mixed Martial Arts Awards at The Palazzo Las Vegas on February 7, 2014 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Kada ste mrzovoljni i pomislite da je nešto nemoguće uraditi, samo se prisetite slučaja Nika Njuela, MMA borca u lakoj kategoriji i momka kojem nedostaje leva ruka do lakta. Budite sigurni da će vam snimci njegovih borbi pomoći da promenite mišljenje.

Nik Njuel je rođen u Milfordu 1986. godine. Telesni nedostatak prati ga od rođenja. Kao srednjoškolac je počeo da trenira rvanje, ali je već nakon prvog treninga želeo da odustane, jer je kako je sam rekao to bila najteža stvar koju je uradio u životu. Majka nije delila njegovo mišljenje i uticala je na njegovu odluku da nastavi da se bavi tim sportom. Zahvaljujući njoj, danas je član tima Fighting Arts Academy.

Radio je naporno i znatno napredovao, bez obzira na hendikep. U periodu između srednje škole i koledža, zabeležio je preko 300 pobeda. Njegovom prelasku sa rvanja na MMA najviše je doprinela serija „The Ultimate fighter“ koju je na koledžu gledao sa svojim cimerom Kurtom Hokinsom, WWE rvačem. Jedan od uzora bio mu je Džim Abot, bejzbol igrač koji se takmičio bez desne ruke.

Pre profesionalne karijere, borio se sa MMA amaterima. Za to vreme, učestvovao je u svega šest borbi (pet pobeda i poraz), jer mnogi nisu želeli da se bore protiv jednorukog borca. Na profesionalnoj sceni debitovao je 2009. godine. Do sada se učestvovao u 16 borbi uz skor 14 pobeda (od toga 11 uzastopnih) i 2 poraza. Najbržu pobedu ostvario je 2011. godine kada je pobedio Entonija Kaponisa posle 61 sekunde.

PROVERI KVOTE SA BOKSERSKIM RUKAVICAMA!

Prvi i do sada jedini trofej osvojio je na XFC takmičenju gde je u borbi za titulu 2012. godine savladao Erika Rejnoldsa. Ove godine je trebalo da odbrani titulu protiv Skota Holcmana, ali je odbio, uz obrazloženje da želi da se bori sa bivšim borcima UFC-a. Zbog takve odluke rizikuje da mu se oduzme pojas.

Kada god pomisite da ste onemogućeni da uradite nešto, samo se setite ovog momka…

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime