Može li Podraščanin do rekorda i da li znate koliko godina ima Uroš Kovačević?

izvor: fivb.com

Odbojkaška reprezentacija Srbije beleži dobre rezultate na Svetskom prvenstvu. Prve dve faze takmičenja su preskočene i izboren je plasman među šest najboljih timova. Ovako dobar turnir pamtiće Podraščanin i Kovačević, koji redovno nastupaju za nacionalnu selekciju. Tako je i ovog leta.

Prvo mesto na listi nastupa u dresu sa državnim grbom drži Andrija Gerić. Nekadašnji srednji bloker reprezentacije je čak 324 puta bio na raspolaganju selektorima. Naravno, i ostatak vrha te liste čine članovi trofejne generacije koja je godinama dominirala na svetu.

Drugo mesto zauzima aktuelni selektor Srbije, Nikola Grbić. Dugogodišnji tehničar je čak 314 puta bio deo ’’plave čete’’. Petnaest nastupa manje od njega ima Goran Vujević, primač kom je samo jedan nastup falio do 300!

BRAZIL I RUSIJA OTVARAJU TREĆU FAZU!

Na četvrto mesto je tokom ovog turnira stigao Marko Podršačanin. Novosađanin je pretekao Ivana Miljkovića po broju nastupa i trenutno je na brojci 273. Naravno, Srbija ima još nekoliko mečeva pa će se i taj broj uvećavati.

Kako Marko Podraščanin ima tek 31 godinu, ne očekujem da će uskoro u penziju. Srednji bloker bi mogao još nekoliko godina da bude oslonac državnog tima a ujedno i da skuplja nastupe. Da li će biti prilike da i on prebaci magičnu granicu od 300 utakmica? Verujemo da hoće!

Podraščanin u ovom slučaju ima dobra leđa. Prate ga sve legende srpske odbojke! Odmah iza njega je Ivan Miljković, a zatim i Slobodan Boškan, osvajač zlata iz Sidneja 2000. godine.

ITALIJA I SRBIJA SE BORE ZA POLUFINALE!

Sledi Bojan Janić, čovek koji je do ovog leta bio tim menadžer reprezentacije, pa odlučio da promeni posao. Preuzeo je seniore Partizana i otišao u trenerske vode. Osmo mesto na listi zauzima Dragan Stanković koji je posle dugo godina prestao sa igranjem za reprezentaciju.

Mesta u Top10 ima i za Vladimira Grbića, ali i za Nikolu Kovačevića, koji je još uvek aktivan. Njega nema u ovom timu Srbije ali to ne znači da ga više nikada nećemo videti u nacionalnom dresu. Sakupio je 211 nastupa i uskoro će biti pomeren sa svoje sadašnje pozicije.

Na nju stiže Nikola Rosić, iskusni libero koji i danas čini deo nacionalnog tima. Već do kraja ovog šampionata mogao bi da uđe među deset igrača sa najvećim brojem nastupa. Trenutno je na brojci 208 pa će mu u eliti Podraščanin praviti društvo.

KO OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO?

Ko bi još mogao u dogledno vreme da ugrozi ljude sa ove liste? Verovatno najbolji igrač današnje generacije, Aleksandar Atanasijević, blizu je tog cilja! Popularni Bata je već odigrao 156 mečeva a tek mu je 27 godina.

Najveće iznenađenje na spisku je Uroš Kovačević, Nikolin mlađi brat. Na osnovu njegovog reprezentativnog iskustva pomislili biste da je mnogo stariji nego što jeste. Zapravo je čak deset godina mlađi od brata i baviće se odbojkom još dugo.

Uroš je bio deo reprezentacije još pre sedam godina, kada se u Beču stiglo do zlatne medalje. Tada su deo najboljeg nacionalnog tima bili još neki ljudi sa ovog spiska, njegov brat Nikola, Miljković, Podraščanin…

POČINJU I DEVOJKE! PRETHODNI PUT SU BILE USPEŠNE U JAPANU!

Sa čak 154 nastupa do sada, Uroš Kovačević je već istakao kandidaturu da ugrozi i mesto Andrije Gerića. Naravno, do tada ima mnogo vremena i trebalo bi da se poklope određene stvari, ali je broj njegovih mečeva u reprezentaciji već fenomenalan.

Srbija treću fazu Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj počinje večeras u torinu. Protivnik će biti domaća selekcija a cilj naših momaka medalja! Oni ne odbijaju pozive u državni tim i zato je uspeh koji je Podraščanin napravio stvarno veliki. Idemo Marko, do nove medalje i ka vrhu ove liste!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime