Mejveder: Protiv Nasukave mogu da se borim dok spavam!

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Flojd Džon Sinkler, kako glasi pravo ime ovog čoveka, jedan je od najkontroverznijih sportista na svetu. Mejveder je tokom bokserske karijere nepobediv, ali mu mnogo para zarađuje i to što je ekscentrična ličnost.

Davne 1996. godine je Flojd Mejveder bio bronzani na Olimpijskim igrama u Atlanti. Znate da se na Olimpijskim igrama takmiče samo amateri, a on je napravio ogroman iskorak ulaskom u profi boks. Zbog toga je danas jedan od najplaćenijih na svetu.

FLOJD JE FAVORIT U OVOM MEČU!

Borio se ukupno 50 puta u profesionalnoj karijeri i nikada nije izgubio. Poznata su njegova velika rivalstva protiv Gatija, De la Hoje, Pakjaa, Ortiza… Dva puta se penzionisao i uvek se vraćao u ring, da uradi još po neki stvar zbog koje će ga ljudi pamtiti.

Za njega važi ona pomalo izlizana izreka da ne možete biti ravnodušni. Ili ga volite zbog toga što jeste ili ga mrzite. Često će skandale staviti u prvi plan, iskoristiće svaku priliku da se pohvali svojim zaradama i da isprovocira.

Učestvovao je u WWE šou, takmičio se u ’’Plesu sa zvezdama’’, snimio rep pesmu, javno pričao o klađenju na boks mečeve. Bio je i u zatvoru, kratko doduše, a u sklopu te kazne je bio i društveno-korisni rad nakon izlaska na slobodu.

Sećamo se njegovog meča protiv Konora MekGregora u bokserskom ringu. MekGregor je promenio sport da bi se ta borba održala, izazvala je mnogo pažnje i zarađeno je mnogo novca. Sada Mejveder sprema nešto slično.

Bilo je priče da je za sam kraj ove godine zakazan revanš sa Pakjaom, koji će biti održan u Japanu. Popularnost koju su dobile te glasine iskoristio je Rizin, japanska MMA organizacija. U celu priču su ubacili svog borca, Tenšina Nasukavu.

Umesto borbe sa Filipincem, u novogodišnjoj noći će se održati revijalni meč boksera i MMA borca. Mejveder je dva dana nakon što su krenule priče o ovoj borbi sve demantovao, da bi se kasnije ispostavilo da će do borbe ipak doći.

DA LI ĆE DOĆI DO MEČA SA HABIBOM?

Tenšin Nasukava je nepobedivi borac u Rizin organizaciji i za njega će ovo biti najteži ispit u karijeri. Kao i Konor MekGregor, on će morati da se prilagodi pravilima igre. Meč će trajati tri runde i biće revijalnog karaktera, tj. neće ulaziti u njihove zvanične statistike.

Nasukava je do sada u karijeri zabeležio 28 pobeda u kik boksu i 4 pobede u MMA borbama. Još uvek nije upisao nijedan poraz u profesionalnoj karijeri ali to ne brine preterano iskusnog boksera. Kako kaže Flojd Mejveder: ’’Tri runde protiv Nasukave mogu da boksujem i u snu!’’

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime